Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wát een ontwikkeling: je bh kan nu gewoon op maat geprint worden 

beha-3d-printen-bh-margriet.jpg

Het gros van de vrouwen draagt een verkeerde bh. Dankzij een gloednieuwe ontwikkeling, is dat in de toekomst misschien verleden tijd.

Je kunt de perfecte bh nu gewoon printen.

Ondergoed met 3D-technologie

Ontwerper Ari van Twillert maakt in haar atelier in Rotterdam ’s werelds eerste setjes ondergoed die met 3D-technologie is ontworpen. Het ontwerp wordt door middel van 3D-scanning van je lichaam, 20.000 datapunten, 3D-printen en handwerk in elkaar gezet. Door deze nauwkeurigheid van werken, schijnt de lingerie tot op de 0,1 millimeter nauwkeurig op ieder vrouwenlichaam aan te sluiten. Dat mag een wonder heten, als je nagaat dat de gemiddelde vrouw bh’s met de verkeerde pasvorm draagt. En de bh’s zien er nog mooi uit ook.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arí van Twillert (@arivantwillert) op

Op afspraak

Om in het bezit te komen van een op maat gemaakte bh, maak je een afspraak met de in Delft afgestudeerde ontwerper. Dit kan zowel in haar Rotterdamse ontwerpstudio of op locatie. Zij maakt dan een 3D-bodyscan, waarna je kiest voor een ontwerp en het soort materiaal. Daarna wordt de gescande informatie naar de software-developer gestuurd. Daar wordt de 3D-geprinte ondersteuning gemodelleerd en door de software berekend. Een gespecialiseerd Nederlands bedrijf print de bh of het hele setje uit, waarna deze met behulp van traditionele technieken, in het atelier van Ari, in elkaar wordt gezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arí van Twillert (@arivantwillert) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arí van Twillert (@arivantwillert) op

De beste artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bright
Beeld | iStock

Minstens zo belangrijk als goede bh’s: deze zes Happy Socks vrolijken iedere outfit op. Nu met 35 euro korting in de Margriet Shop.

Ook interessant