Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Gedroomd over spinnen? Dit kan het betekenen

dromen-over-spinnen-dit-kan-het-betekenen.jpg

Droom je wel eens dat je vastzit in een spinnenweb? Of dat er een legioen aan spinnen op je afkomt gekropen? Zeker als je niet bepaald fan bent van de beestjes kunnen dromen over spinnen eerder aanvoelen als een nachtmerrie.

Hoewel dromen persoonlijk zijn en voor allerlei verschillende dingen kunnen staan, kunnen die spinnen wel iets symboliseren. Een paar droomexperts leggen de veelvoorkomende betekenissen uit. 

Enge dromen over spinnen 

Veel mensen vinden spinnen eng. Een klein spinnetje kan je letterlijk bekruipen en verlies je makkelijk uit het oog. Erover dromen is daarom niet voor iedereen een pretje. Volgens Laurel Steinberg, klinisch psychotherapeut en faculteitslid van Columbia University, kan dromen over spinnen daarmee duiden op een onbewuste angst om je kwetsbaar te voelen of controle te verliezen. Heb je de laatste tijd vaker dromen over spinnen? Dat zou kunnen komen door de coronapandemie, veel mensen voelen zich in deze tijd kwetsbaarder en missen het gevoel van controle over de situatie. 

Ren je in je dromen weg voor de spinnen of vond je ze heel eng? Dan kan het ook symboliseren dat je in het dagelijks leven ergens voor wegloopt of afstand neemt omdat je bang bent voor het onbekende.  

Dromen werkelijkheid maken

Een andere betekenis kan zijn dat het symbool staat voor het verwezenlijken van je dromen. Gediplomeerd hypnotherapeut en droomexpert Kelly Sullivan Walden legt aan PureWow uit dat spinnen in de echte wereld met hun web hun prooi naar zich toe lokken, en dit zou dus symbool staan voor het bereiken van jouw dromen en doelen. Niet door hier haast letterlijk voor te rennen en vliegen, maar door ze strategisch naar je toe te laten komen. 

Lees ook: Dit is waarom we zo vaak onze dromen vergeten (en zo onthoud je ze wél)

Vast in het web

Zit je in je dromen vast in een spinnenweb? Dat kan betekenen dat je je verstrikt of bekneld voelt in een situatie. Vraag jezelf af of je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur. Vervelende gebeurtenissen, stress en te veel aandacht besteden aan onbelangrijke zaken kunnen je het gevoel geven dat je vast of zelfs gevangen zit. Probeer in dit geval eens uit te schrijven waar je mee zit en probeer vrij te komen uit dat symbolische spinnenweb. 

Te veel hooi op je vork

Dromen over spinnen kan ook met de acht poten van het harige beestje te maken hebben. In dat geval betekent het mogelijk dat je met te veel dingen tegelijk bezig bent of dat je te veel aan je hoofd hebt. Alle ballen in de lucht proberen te houden kan enorm vermoeiend zijn, dus ren jezelf niet voorbij.

Probeer een lijstje te maken met alles wat je op dit moment bezighoudt, en probeer je tijd hiervoor efficiënt te verdelen. Probeer daarnaast niet te veel van jezelf te verwachten, jij hebt immers geen acht poten. Met wat meer rust en structuur in je leven moeten de spinnen voorlopig ook uit je dromen wegblijven. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | PureWow
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant