Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Droom je over slangen? Dit kan het betekenen

dromen-over-slangen.jpg

Slangen: in het dagelijks leven zijn de meeste mensen er al niet heel dol op, maar ook in je dromen zijn ze niet bepaald welkom. Vaak staat het namelijk niet voor veel goeds. Al kan het ook een positieve betekenis hebben. Van een slang die rustig langs je over de grond glijdt tot een giftige tweekoppige slang die je aanvalt: dit kan het betekenen. 

Betekent die droom dat er letterlijk een addertje onder het gras zit, of toch niet? 

Dromen over slangen

Iedere droom is anders en iedereen is natuurlijk uniek, maar dromen over slangen overkomt veel mensen weleens. En die slang kan symbool staan voor heel veel dingen. Sigmund Freud heeft hier zelfs onderzoek naar gedaan en ontwikkelde hierbij zijn droomtheorie. Omdat dromen over slangen uiteen kunnen lopen van verborgen emoties tot seksuele blokkades, is ook de context van de droom belangrijk. 

Een addertje onder het gras

Slangen staan veelal symbool voor verraad. Ze kunnen in je dromen letterlijk wijzen op een addertje onder het gras. Dat kan betekenen dat je bijvoorbeeld iemand in je omgeving of een situatie niet helemaal vertrouwt. Vaak zie je de slang in dit geval op een open vlakte, bijvoorbeeld op het platteland. Als een slang alleen in het gras ligt, staat dat meestal voor nieuws dat je binnenkort te horen krijgt, waarmee je niet blij gaat zijn. 

Bedreigd gevoel

Geven de slangen je in je dromen een bedreigd gevoel? Dan heeft dat vaak met je onderbewustzijn te maken. Je bent waarschijnlijk doorgaans wel gelukkig, maar onderliggend zijn er dingen waar je je druk over maakt. 

Lees ook: Dit is waarom we zo vaak onze dromen vergeten (en zo onthoud je ze wél)

Aangevallen door de slang

Word je in je droom aangevallen door de slang? Dit kan heel letterlijk betekenen dat je je in het echt aangevallen voelt. Op deze manier probeer je dit te verwerken. Ook kan het betekenen dat je je ‘vijanden’ in het leven moet leren herkennen. Als de slang giftig is staat dit voor een angst. Waarschijnlijk is dit een angst uit het verleden die je moet leren verwerken en loslaten. 

Wurgslang 

Heb je in je droom te maken met een slang die zich om je lichaam heen beweegt? Bijvoorbeeld een wurgslang? Dat betekent dat je een beknelling voelt in je leven. 

Opgegeten 

Word je in je droom opgeslokt door een slang? Dat staat vaak voor het feit dat je behoefte hebt aan ruimte of dat je moet leren om op negativiteit te reflecteren, om gelukkiger te worden in het leven. 

Slang op de grond

Ligt de slang in je droom op de grond of op een tapijt? Dat zou bitterheid symboliseren en een leegte in je leven aangeven. 

Tweekoppige slang

Een tweekoppige slang geeft vrij letterlijk aan dat je in je leven op een belangrijk keuzepunt bent. Je zult knopen moeten gaan doorhakken. 

Seksuele betekenis

Dromen over slangen kan ook een seksuele betekenis hebben. Vaak ben je in dit soort dromen alleen met de slang en is de rest van je omgeving vaag of leeg. Dit betekent vaak dat je een seksuele blokkade verwerkt. 

Tamme of lieve slangen

Droom je over een tamme slang die niks doet of zelfs lief is? Dat betekent dat je aan het helen bent en een moeilijke situatie of tijd aan het overwinnen bent. Slangen staan in de medische wereld immers ook symbool voor genezing. 

Slang eet zijn staart op

Eet de slang in je droom zijn eigen staart op? Dat betekent dat je een situatie aan het loslaten bent en terugkeert naar je eigen kern. Dit staat tevens symbool voor het ingaan van een nieuwe fase in je leven. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.                

Bron | Cosmopolitan, Ontspanningstuin
Beeld | Getty Images

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant