Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit is de betekenis van dromen over de dood

betekenis-dromen-over-dood.jpg

Of je nou zelf het loodje legt, je partner vermoord wordt of een familielid ziet sterven: dromen over de dood is niet fijn. Gelukkig is het geen voorteken dat je binnenkort echt zulke narigheid te wachten staat, maar hebben dromen over de dood een andere betekenis. 

We leggen het je uit. 

Dromen over je eigen natuurlijke dood

Dromen over de dood kunnen als een behoorlijke nachtmerrie voelen, maar als je jezelf op een natuurlijke wijze ziet sterven dan zit daar gelukkig een andere betekenis achter dan dat het binnenkort jouw tijd is. Als je op een natuurlijke manier aan je eind komt in dromenland, dan betekent dit dat er een einde komt aan een fase in je leven. Dat kan natuurlijk alsnog iets verdrietigs zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook voor komen als je een cursus afrondt of van baan verandert. Heb je nog geen veranderingen op de planning staan? Dan kan dit ook een onderbewust teken zijn dat het de juiste tijd is om bepaalde zaken in je leven eens om te gooien. 

Verongelukt

Droom je dat je verongelukt? Ook dat heeft een diepere betekenis. Dit zou namelijk afscheid symboliseren. Waarschijnlijk ben je (onbewust) afscheid aan het nemen van een situatie waar je je op dit moment in bevindt. 

Vermoord 

Ook dromen over een dood waarbij jij vermoord wordt, kunnen heel heftig zijn. Gelukkig betekent dat niet dat je voortaan met een oog open hoeft te slapen, maar het is wel een waarschuwing dat je alert moet zijn. Het zou namelijk symboliseren dat iets of iemand in je omgeving geen goede bedoelingen heeft. 

Lees ook: Déze 4 soorten dromen kunnen een slecht teken zijn voor je relatie

De dood van je ouders

Dromen over de dood van je ouders is heel vervelend, maar de betekenis is wel positief. Dit zou namelijk staan voor zelfstandigheid en groei. De kans is groot dat wanneer jij op persoonlijk gebied groei doormaakt, je ouders in je dromen het loodje leggen. 

De dood van je partner

Ben je wel eens wakker geschrokken uit een droom waarin je partner overlijdt, om te checken of hij of zij nog wel naast je ligt en ademt? Ook dit is geen visioen, maar zou betekenen dat je partner een eigenschap heeft die jij heel erg waardeert. Onbewust zou je die eigenschap misschien zelfs wel zou willen overnemen. 

De dood van een broer of zus 

Gaat in je dromen je broer of zus dood? Dat zou betekenen dat je graag een betere band zou willen hebben met je broer of zus. Tijd om daar dus verandering in te brengen. Daarnaast kan je broer of zus in je dromen ook symbool staan voor een vriend of vriendin.

Bron | Fem-Fem
Beeld | Getty Images

Ook interessant