Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is het beste moment van de dag om hakken te kopen

hakken-kopen.jpg

Het vinden van een comfortabel paar hakken kan best lastig zijn. Want hoe weet je of ze na een paar uur lopen nog steeds zo lekker zitten als in de winkel? En op welk moment van de dag kun je ze het best passen?  De Amerikaanse podologe Tania Kapila geeft tips voor tijdens het shoppen.

Volgens haar is het belangrijk om je vooraf één ding te realiseren, en dat is dat ‘comfortabele’ hakken eigenlijk niet bestaan. Wie op pumps wil lopen, zal altijd een beetje pijn moeten lijden…

Vragen om voetproblemen

“De ideale hak bestaat jammer genoeg niet, ze zorgen allemaal voor voetproblemen. Denk maar aan fijngeknepen tenen, zeurende blaren, maar ook aan eksterogen, hamertenen of verzwikte enkels,’’ aldus de expert. Als je de kans op dit soort problemen wilt verkleinen, kun je dan ook maar beter niet te vaak voor hakken kiezen. “Tijdens een avondje uit kun je hoge hakken dragen, wetende dat je er de volgende dag – of een paar uur later – spijt van gaat krijgen. Maar één avond is nog altijd veel beter dan elke dag rondlopen op van die stelten.”

Een goed moment

Daarnaast scheelt het als je een enigszins comfortabel paar hakken koopt. Alleen is dat dan weer makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe voorkom je dat je een paar koopt dat in de winkel perfect zit, maar thuis of op kantoor al na een paar uur gaat knellen? Volgens Tania Kapila helpt het om je aankoop op een goed tijdstip te plannen. “Je voeten kunnen gedurende de dag nog weleens van maat veranderen omdat ze opzwellen, daarom kun je het best aan het eind van de middag hakken passen.’’

Tot slot nog drie tips die je kunnen behoeden voor een miskoop.

  • Kijk naar de hoogte van de hak. Gaat het echt om een stilettohak? Bij elke stap wordt je gewicht dan niet langer mooi verdeeld over je hele voet, maar concentreert het zich op je tenen. Kies daarom voor een hak die niet hoger is dan 5 centimeter.
  • Hoe ziet de voorkant van de schoen eruit? Is die rond of juist puntig? Een schoen met een smalle, puntige neus zal je voet samenknijpen, terwijl je tenen bij een ronde neus meer plaats hebben.
  • Vermijd harde, synthetische materialen zoals vinyl. In dit soort schoenen ga je meer zweten, waardoor je meer risico loopt op een schimmelinfectie. Ga daarom voor materiaal dat ademt, zoals nubuck, leer of suède.

Bron | marieclaire.com
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Ook interessant