Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít kleurwasmiddel is volgens de Consumentenbond de allerbeste koop

beste-kleurwasmiddel-consumentenbond.jpg

Je rode blouse houd je het liefst zo rood mogelijk. Hetzelfde geldt voor je blauwe broek – maar dan zo blauw mogelijk, natuurlijk. Welk bontwasmiddel is daarvoor nu het best? 

De Consumentenbond nam 32 kleurwasmiddelen kritisch onder de loep, met een verrassende uitkomst.

Lidl

Het bontwasmiddel Formil Ultra Plus Color, het huismerk van Lidl, is namelijk uitgeroepen tot Beste Koop. De beoordelaars vonden de prijs-kwaliteitverhouding van dit waspoeder het best: voor een pak dat goed is voor dertig wasbeurten betaal je slechts 3,49 euro. Toch staat Lidl niet écht op nummer één.

Ariel

Qua kleurbehoud scoort Formil namelijk iets lager dan de grote winnaar, Ariel Kleur & Stijl. Maar het prijskaartje is meteen ook dubbel zo hoog: voor dit pak met Ariel-waspoeder waar je vijftien wasbeurten uit haalt – de helft minder dan uit het waspoeder van Lidl – betaal je namelijk 6,75 euro. Bovendien laat het Ariel-waspoeder meer wasmiddelresten achter, meent de Consumentenbond.

Negenhonderd wasjes gedraaid

Voor deze kleurwasmiddelentest werden meer dan driehonderd wasjes op veertig én dertig graden gedraaid. De kleren werden zelfs extra ingesmeerd met bloed, gras, chocolademelk, olijfolie en babyvoeding. De echt hardnekkige vlekken, inderdaad. En daarna werden er nog eens zeshonderd (!) wasjes gedraaid om het kleurbehoud te testen.

Meer toppers

Naast Ariel en Lidl’s Formil, stonden onder andere ook Persil, Robijn, Omo en Fleuril in de top tien. Ook Aldi’s Una wist het tot die top te schoppen, net als het huismerk van Albert Heijn en Jumbo.

Bron | Distrifood
Beeld | iStock

Kleding gekrompen in de wasmachine? Geen paniek, ‘ontkrimp’ het gewoon zó:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant