Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Volgens de sterren zijn dít de beste dagen voor de liefde in het najaar

dit-zijn-de-beste-dagen-voor-de-liefde-in-het-najaar.jpg

Binnen de astrologie is het bekend dat de stand van de sterren invloed kan hebben op verschillende dingen: hoe je communiceert, wanneer je je beste dagen hebt, maar ook hoe goed je kunt opschieten met anderen. Daarom kunnen we uit de stand van de sterren ook een hoop info halen op het gebied van de liefde in het najaar.

Zo zijn er volgens (de astrologen van) Well+Good dit najaar een aantal dagen waarop je zogezegd het beste een romantische verbinding kunt aangaan. Wil jij weten wanneer je moet toeslaan op het gebied van liefde in het najaar? Lees dan gauw verder.

Liefde in het najaar

Je kunt onderstaande data zien als dagen waarop de kans op een diepere emotionele ervaring, een romantische vonk of een positieve doorbraak in je relatie het grootst is. En dat is altijd mooi meegenomen, toch? Ook vertellen we je hoe je het meest uit deze dagen kunt halen.

5 en 6 september

Dit weekend is de sfeer goed en harmonieus, omdat de op liefde gerichte planeet Venus in Weegschaal staat; het thuisteken waar het het meest comfortabel is. Daarom is de energie rond romantiek meer aanwezig. Een goed moment om toe te slaan dus. Het kan zijn dat je je deze dagen meer geliefd en gesteund voelt door je partner of vrienden. Het kan ook zijn dat je enthousiasme voelt om die liefde die je voelt te laten zien met een cadeau.

Op zondag verschuift Jupiter in Waterman naar Venus, die op zijn gelukkige plaats van Weegschaal blijft. Goed nieuws, want de energie van Jupiter verbetert alles wat in de buurt is. Deze dag kun je voelen dat je meer straalt in een menigte en kun je meer kans hebben om nieuwe contacten te leggen in een groep.

26 september

Op deze dag staan zowel de zon, de maan als Saturnus in luchttekens: de zon in Weegschaal, de maan in Tweelingen en Saturnus in Waterman. Dit wordt ook wel ‘een driehoek van bescherming en genade’ genoemd, en veel astrologen stellen dat dat voor goede energie zorgt. Zo kun je een fijn gevoel van connectie verwachten op het gebied van daten en de liefde. Het is dus zeker aan te raden om op deze dag op pad te zijn. Algemeen gezien weerspiegelen de zon en de maan ook je uiterlijke en innerlijke leven, dus grote kans dat je dit gevoel van balans tussen je emotionele leven en persoonlijkheid ook voelt.

Lees ook:
Weer verliefd op je partner worden? Stel elkaar déze 36 vragen

30 september

Als je een partner hebt, kun je deze dag zien als een goede dag om emotionele of fysieke intimiteit te verdiepen. Venus staat namelijk in Schorpioen, het teken van diepte en intensiteit. Zo kun je open zijn over je gevoelens of je op andere vlakken kwetsbaar opstellen tegenover je partner. Je kunt dan ook steun en kwetsbaarheid terug verwachten. Mars en de zon staan op deze dag in Weegschaal, waardoor we meer geneigd zijn om zachtaardig en vriendelijk te zijn in hoe we onszelf uitdrukken.

5 en 6 oktober

Op 5 oktober, wanneer de maan, zon, Mars en Mercurius in Weegschaal staan, kun je goede gesprekken voeren over compromissen sluiten, samenwerken en elkaar ondersteunen. De dag erna, op 6 oktober, brengt de nieuwe maan in Weegschaal nieuwe energie, waardoor ook seksuele energie een boost krijgt. Wees dus niet bang om je aan je gevoel over te geven.

13 oktober

Omdat er een lange periode in retrograde achter de rug is – die in mei begon – en Saturnus vandaag Venus in Boogschutter tegenkomt, zul je merken dat het makkelijk wordt om tot oplossingen te komen. Of je nu een date wilt plannen of bijvoorbeeld de basis wilt leggen voor de volgende fase in je relatie. Het is een dag van vooruitgang; je kunt met gemak de volgende stap(pen) zetten.

6 t/m 8 november

Is er iemand op het werk waar je bepaalde gevoelens voor hebt? Dan kan dat deze dagen sterker worden, omdat Venus in Steenbok verschuift. Ook kan die Steenbok-energie ervoor zorgen dat je in je bestaande romantische relatie meer verbinding voelt en gesprekken voert over gezamenlijke ambities en doelen.

Op 8 november voegt de maan zich bij Venus in Steenbok, en daardoor wordt deze energie op het werk nog verder geactiveerd. Grote kans dus dat de vonk overspringt.

Bron | Well+Good
Beeld | Getty Images

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant