Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zoveel kost het je als je de verwarming een graad hoger zet

zoveel-kost-het-je-als-je-de-verwarming-een-graad-hoger-zet.jpg

Nu de dagen weer wat korter worden, is het ook buiten behoorlijk fris. Na een lange zomer zoeken we de warmte daarom binnenshuis op en genieten we heerlijk van een serie en zetten we de verwarming op standje hoog. Toch kun je misschien maar beter investeren in een warm kleedje.

Het is financieel namelijk een stuk voordeliger om de verwarming eens wat vaker een graad lager te zetten.

Temperatuur

Ben jij een koukleum die de verwarming het liefst elke dag op 22 graden heeft staan? Dan kun je maar beter even investeren in een paar warme truien en een lekker kleedje voor op de bank. De energierekening blijkt namelijk flink omhoog te gaan wanneer je de temperatuur één graad hoger instelt. Gemiddeld kost dit je namelijk zo’n vijftig tot tachtig euro extra per jaar. Daarnaast kun je de stookkosten met zo’n zeven procent laten dalen door ‘m in het vervolg niet op 22 maar op 21 graden te zetten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Verwarming

Wist je trouwens dat je ook heel makkelijk op andere manieren op je energierekening kunt besparen? Bijvoorbeeld door elke dag even de ramen open te zetten in huis. Door dagelijks te ventileren zorg je niet alleen voor een betere lucht in huis, ook je energierekening daalt. Door te ventileren stroomt er meer verse lucht je huis binnen En deze lucht warmt beter op dan de vochtige lucht in een ongeventileerd huis. Door elke dag even tien minuten de ramen te openen en tegelijkertijd de verwarming laag te zetten, bespaar je dus al gauw vijftig euro extra per jaar!

Brievenbus

Wil je echt maximaal profiteren? Check dan even je brievenbus (als deze aan je voordeur hangt tenminste). Komt er veel tocht uit? Dan wil het helpen om er iets voor te hangen. Daardoor ontsnapt er minder warmte en dat scheelt al snel zo’n 15 euro op je jaarlijkse energierekening.

Lees ook
7 super handige schoonmaaktrucjes die je een hoop geld besparen

Bron| Energie Besparen
Beeld| iStock

Ook interessant