Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Je benen langer laten lijken? Het kan dankzij déze 5 trucjes

benen-langer-laten-lijken.jpg

Hoewel er natuurlijk helemaal niks mis is met korte benen, vind je het misschien mooi om soms nét iets meer optische lengte aan je benen te geven. Nu kom je met hoge hakken al een heel eind…

… maar als je hier geen zin in hebt, kun je ook altijd nog deze trucjes proberen:

1. High-waisted jeans

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Calavera Vintage ? (@calavera_vintage) op

Eén van de makkelijkste manieren om je benen langer te laten lijken, is door een zogeheten ‘high-waisted jeans’ te dragen. Deze jeans geeft namelijk de illusie dat je bovenlichaam wat korter is, waardoor je benen in vergelijking langer lijken.

2. Top of blouse in je broek

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Naomi Cathryn (@naomicathrynn) op

En als je dan toch een high-waisted jeans draagt, kun je het beste een top of blouse dragen die je in je broek stopt. Hiermee versterk je namelijk het verlengende effect van de jeans én lijkt je taille ook nog eens stukken slanker.

3. Nude schoenen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mirabelka (@mirabelove) op

Wist je dat het dragen van schoenen in dezelfde kleur als je huid, de illusie geeft dat je benen langer zijn? Het lijkt namelijk net alsof je benen nooit ophouden. Als je ook nog eens nude schoenen met een hak draagt, lijken je benen al helemaal lang.

4. Donkere broek en donkere schoenen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door monique agar (@mon.agar) op

Een donkere broek en donkere schoenen hebben precies hetzelfde effect als nude schoenen: ze zorgen er namelijk voor dat je benen oneindig lang lijken. Wanneer je bijvoorbeeld een zwarte broek draagt met witte schoenen, ‘stopt’ je lichaam als het ware bij je enkels, waardoor je benen korter lijken. Met een broek en schoenen in dezelfde kleur (en dan het liefst zwart) ,heb je hier geen last van.

5. Vermijd enkellaarsjes

Natuurlijk moet je lekker dragen wat je zelf wilt. Maar als je heel graag optisch wat lengte aan je benen wilt toevoegen, kun je enkellaarsjes het beste laten staan. Dit soort schoenen maken abrupt een einde aan je benen, waardoor ze veel minder lang lijken. Mocht je toch graag enkellaarsjes willen dragen, dan kun je ze het beste in dezelfde kleur als je broek dragen en er voor zorgen dat er geen blote huid tussen je broek en enkels te zien is.

Loop comfortabel het najaar in met de laarzen en/of (wandel)schoenen van Travelin. Nu met korting in de Margriet Shop.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Trendalert
Beeld | iStock, Instagram

Ook interessant