sterrenbeelden meest perfectionistisch  Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Ben jij heel perfectionistisch? Dan is dít waarschijnlijk je sterrenbeeld

Leg jij de lat altijd extreem hoog, wil je overal het beste in zijn en vind je het lastig om vervolgens trots te zijn op je prestaties? Dan zou het goed kunnen dat je perfectionistisch bent. En blijkbaar heeft de stand van de sterren daar ook invloed op. Er zijn namelijk drie sterrenbeelden die het meest perfectionistisch zijn.

Staat jouw sterrenbeeld er ook tussen?

Déze drie sterrenbeelden zijn het meest perfectionistisch

Stel jij altijd hele hoge eisen aan alles wat je doet? Als we de astrologie mogen geloven zou dat te maken hebben met je sterrenbeeld. De onderstaande drie sterrenbeelden zijn namelijk het meest perfectionistisch.

1. Steenbok

Ben jij een Steenbok? Dan ben je een perfectionist in hart en nieren. Je bent dol op hard werken en dat kun je ook heel goed. Alleen de valkuil is dat je hierdoor ook snel geobsedeerd kunt raken met presteren. Je wilt het liefst in alles het allerbeste zijn en als iemand anders iets beter kan, dan voelt het alsof je hebt gefaald. Nergens voor nodig, want je kunt natuurlijk nooit in alles het beste zijn. Probeer daarom minder streng voor jezelf te zijn.

2. Maagd

Jij bent geordend en opgeruimd, Maagd. Dat vind je heel belangrijk, maar daardoor ben je ook een van de drie meest perfectionistische sterrenbeelden. Je vindt het lastig om de controle uit handen te geven of om hulp te vragen als iets niet lukt. Je wilt het liefst zelf alle ballen hooghouden, terwijl het soms zo fijn kan zijn om iets samen te doen of hulp te krijgen.

3. Schorpioen

Jij bent heel ambitieus, Schorpioen. Je leert snel van je eigen fouten, maar ook van die van anderen. Handig, maar dat is ook meteen een valkuil. Je bent zo gefocust op dat je alles altijd perfect wilt doen, waardoor je sneller stress kunt ervaren. Daarnaast neem je nooit genoegen met wat je hebt, want het kan in jouw ogen altijd beter. Probeer te accepteren dat niet altijd alles perfect hoeft te zijn en dat fouten maken echt niet het einde van de wereld betekent.

Bron | Freundin

 
Maryse De BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden