null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Ben jij een vuur-, water-, aarde- of luchtteken en wat zegt dit over jou?

Astrologie houdt een stuk meer in dan alleen je sterrenbeeld en maandelijkse horoscopen. De elementen vuur, water, aarde, en lucht hebben er bijvoorbeeld ook mee te maken.

Welk element jij bent, zegt een heleboel over je persoonlijkheid.

Astrologie

We leggen je eerst even iéts meer uit over astrologie. Je hebt een sterrenbeeld in iedere planeet. De meest bekende – waar alle horoscopen naar kijken – is die van de zon. De kans is groot dat jij je zonneteken weet. Maar iedere planeet én de maan stonden op een bepaalde plek op het moment dat jij geboren werd, allemaal in een ander sterrenbeeld. Je zonneteken mag dan misschien Ram zijn, die van de maan of Jupiter kunnen bijvoorbeeld Waterman of Leeuw zijn. Iedere planeet staat voor iets anders.

De vier elementen

De twaalf sterrenbeelden zijn daarnaast op te delen in vier groepen: die van de elementen. Hoe meer sterrenbeelden jij in een bepaald element hebt staan, hoe meer jij je erin zult herkennen. Iedereen heeft invloeden van verschillende elementen in zijn 'geboortekaart'. Je zult je waarschijnlijk het meest herkennen in het element van je zonneteken, maar als je vier planeten in een waterteken hebt staan, zullen die eigenschappen óók herkenbaar voor je zijn.

Vuur

Vuur staat – zoals je misschien wel verwacht – voor vitaliteit, intensiteit, activiteit, verlangen en spanning. Vuurtekens nemen initiatief, omdat vuur is gelinkt met de kracht van creatie. Mensen die geboren worden met veel sterrenbeelden in het element vuur, kunnen omschreven worden als dynamisch, extrovert, krachtig, vluchtig en dapper. Ze kunnen ook rusteloos en ongeduldig zijn, met een flinke dosis aan creativiteit. Helaas hebben ze ook moeite met het accepteren van grenzen, waardoor ze sneller ‘opgebrand’ raken.

De vuurtekens zijn Ram, Leeuw en Boogschutter.

Aarde

Waar vuur de beweging in gang zet met hitte en licht, vormt aarde de solide basis waar vuur op leunt. Want waar zou vuur heen gaan zonder de aarde? Dan zou het gewoon opbranden. Aardetekens zijn stabiel, verstandig, productief, aanhoudend en materialistisch. Dat laatste zijn ze niet op een negatieve manier, maar ze begrijpen de waarde van materiële dingen en respecteren die waarde, zoals bijvoorbeeld van geld. Aardetekens zijn mensen die dingen gedaan krijgen.

De aardetekens zijn Stier, Maagd en Steenbok.

Lucht

Het element lucht staat voor intelligentie en verstand. Mensen die geboren zijn in het element lucht zijn analytische mensen die goed zijn in problemen oplossen. Ze zijn slim, nieuwsgierig, veelzijdig, en rusteloos; ze willen constant leren. Ze worden blij van een goed, diepgaand gesprek. De schaduwzijde van deze eigenschappen is dat luchttekens soms iets te objectief en afstandelijk zijn. Toch zijn ze daarnaast verrassend sociaal, met grote vrienden- en familiekringen.

De luchttekens zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Water

Het element water staat voor emotie. Mensen die geboren zijn in dit element zijn vaak ontzettend gevoelig, kwetsbaar en een open boek. De watertekens hebben het vaak moeilijk met deze emoties onder controle houden en kunnen hier nogal eens door overweldigd worden. Daarnaast hebben ze een hele sterke intuïtie en zijn ze ontzettend gevoelig voor de energie van anderen. Dit is soms vermoeiend, omdat ze negatieve energie ook overnemen, maar hierdoor zijn ze ook ontzettend goede vrienden.

De watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen.

Benieuwd welk sterrenbeeld het meeste voorkomt in jouw planeten? Je kunt op heel veel websites gratis een geboortekaart laten maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te weten zijn je geboortedatum, -tijd en -plaats.

Bron | Cosmopolitan, Astrology for dummies van Rae Orion

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden