Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Bellen met webcam? Zó moet het dus!

vrouw-computer.png

Kan iemand er niet bij zijn, deze feestdagen? Gelukkig kun je hem of haar gratis via internet spreken én zien. Maar er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden tijdens zo’n webcamgesprek. Dit zijn de do’s en don’ts!

1. Stuur elkaar eerst een berichtje

Houd rekening met het tijdsverschil. Stuur elkaar eerst een berichtje dat je klaar bent om te skypen.

2. Geduld is een schone zaak

Nee, het ligt niet aan je computer. Bedenk dat de lijnen druk bezet kunnen zijn, zéker rondom de feestdagen, dat maakt de verbinding soms trager of zelfs slecht. Een kwestie van opnieuw inloggen en contact maken.

3. Geef iemand al je aandacht

Hoe verleidelijk ook als je voor de laptop of computer zit, ga niet ondertussen zitten mailen of surfen op het web, maar geef de persoon aan de andere kant je onverdeelde aandacht en kijk hem of haar in de ogen als je praat en luistert. Net als bij een ‘echt’ gesprek.

4. Praat niet te hard

Ga jij ook automatisch harder praten? Dat hoeft echt niet. Als je toch last hebt van het geluid van je laptop of computer, kun je een koptelefoon opzetten. Dat geeft minder ruis.

5. Zoek een rustig plekje

Ga ergens op je gemak zitten, op de bank of aan de eettafel zonder al te veel gestoord te kunnen worden door anderen. Een Skypegesprek is net zo privé als een telefoongesprek!

Gratis beldiensten via internet

Naast Skype (ook als app te installeren op smartphone of tablet) zijn er nog andere mogelijkheden om gratis via het web te bellen en elkaar te zien. Een paar voorbeelden:

Videogesprekken op Facebook (alleen als je Facebook hebt). Let op: het is alleen gratis als je wifi hebt! Bellen kan met en zonder beeld.
Viber heeft meer dan 606 miljoen gebruikers wereldwijd. Je kunt er tekstberichten mee versturen, telefoon- en videogesprekken voeren en foto’s en videogesprekken in HD-kwaliteit verzenden, over de hele wereld, als je maar wifi hebt.

M51 Cover_V3.inddMeer lezen?

In Margriet 51 lees je persoonlijke verhalen van mensen die vertellen over hun Skypecontact met vrienden en familie in het buitenland. Je kunt het nummer hier (na)bestellen (zonder verzendkosten).

Ook interessant