Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Is het verstandig om meerdere keren per dag zonnebrandcrème op te smeren als je binnenzit?

hoe-zit-het-met-zonnebrandcreme-als-je-hele-dag-binnen-blijft-margriet.jpg

Als je naar buiten gaat moet je zeker om de twee uur zonnebrandcrème opsmeren om je huid zo optimaal mogelijk te beschermen tegen de zon. Maar hoe zit dat eigenlijk als je de hele dag binnen blijft? Moet je dan ook meerdere keren per dag smeren of is dit niet nodig?

Wij leggen je hier uit hoe het zit met zonnebrandcrème, als je de hele dag binnenblijft.

Talg en zweet verminderen werking

“Veel mensen denken dat je opnieuw moet smeren, nadat je twee uur in de zon hebt gezeten. Terwijl het er om gaat dat je gewoon twee uur nadat je het hebt aangebracht, opnieuw smeert. Ongeacht of je in de zon bent geweest of niet,” zo legt dermatoloog Angelo Landriscina uit in een TikTok-video. Het is namelijk niet de zon die ervoor zorgt dat de SPF minder werkt, het zijn je talg en zweet die de formule afbreken.

Lees ook: Is je zonnebrandcrème van vorig jaar nog veilig te gebruiken?

Breng je zonnebrandcrème ook meerdere keren aan als je binnenzit?

Maar hoe zit dat nu als je de hele dag binnenblijft? Moet je dan alsnog je zonnebrandcrème opnieuw aanbrengen? Theoretisch gezien; als je de hele dag binnenblijft met de gordijnen dicht en op geen enkele manier wordt blootgesteld aan zonlicht, dan hoeft het natuurlijk niet. Maar laten we eerlijk zijn: de kans dat dit gebeurt is natuurlijk heel klein. Als je bijvoorbeeld in de woonkamer zit en er komt zonlicht door de ramen naar binnen, dan is het al aan te raden om regelmatig te smeren. En hetzelfde geldt voor als je even de deuren of ramen openzet en zo alsnog zonlicht op je huid krijgt. Volgens Landriscina is het dan ook slim om je áltijd aan de aanwijzingen op de verpakking te houden, als het gaat om hoe vaak je moet smeren, zelfs als je binnen zit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty

Ook interessant