Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zó zorg je ervoor dat je rode lippenstift mooi blijft zitten

rode-lippenstift.jpg

Het maakt niet uit wat je draagt of hoe je er verder uitziet: rode lippenstift maakt je look in één keer af. Maar hoe zorg je ervoor dat je lippenstift de hele dag mooi blijft zitten en niet uitloopt?

Hier een handig stappenplan om lang van je rode lippen te genieten.

1. Scrubben

Wanneer je een uitgesproken kleur op je lippen draagt, zijn velletjes veel beter zichtbaar. Het is dan ook verstandig om de velletjes voor het aanbrengen van je lippenstift weg te halen. Dit kun je doen met een speciale lippenscrub of met een tandenborstel. Let er wel op dat je niet té hard scrubt, want anders zit je straks alsnog met pijnlijke korstjes of velletjes.

2. Hydrateren

Als je klaar bent met scrubben, is het belangrijk om je lippen te hydrateren. Dat lukt prima met een zo vet mogelijke crème of lippenbalsem. De Elizabeth Arden Eight Hour Cream is bijvoorbeeld een aanrader (en ook lekker voor de rest van je gezicht). Breng de crème royaal aan op je lippen. Je zult zien dat je lippenstift meteen veel mooier zit.

3. Primer

Vind je het niet zo fijn om een vette crème of lippenbalsem te gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen een speciale lippenprimer aan te brengen. Omdat een primer minder vet is, trekt-ie sneller in. Je lippen drogen minder snel uit en je lippenstift blijft gedurende de dag beter en mooier zitten.

4. Lipliner

Ook lipliner is een echte must als je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van je rode lippenstift. Je kunt hier precies de contouren van je mond mee aangeven (waardoor je minder snel uitschiet). En als je je hele lip hiermee inkleurt voordat je lippenstift aanbrengt, zal die laatste de hele dag goed blijven zitten. Let er wel op dat de liner precies dezelfde kleur en tint heeft als de lippenstift.

5. Matteren

Om ervoor te zorgen dat je lippenstift niet uitloopt, kun je tenslotte ook nog een beetje transparante settingpoeder over je lippen aanbrengen. Dit soort poeder maakt je lippenstift minder ‘nat’, waardoor de kleur niet zo snel zal afgeven op je glas of eten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Harpers Bazaar
Foto | iStock

Ook interessant