Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo ziet je haar er dus uit als je het 20 jaar niet knipt

8h7rw9x6tknt_selected_wide_1200.jpg

Van het advies om elke zes tot acht weken een bezoek aan de kapper te brengen, trekt de Britse Monika Shah zich al twintig jaar niets aan.

Haar tot (bijna) op de grond

Het resultaat? Lokken van 160 centimeter lang. Ter vergelijking: dat is ongeveer even lang als de complete lengte van het haar van sterren en BN’ers als Lady Gaga, Sylvie Meis en Angela Groothuizen bij elkaar opgeteld.

Lange zit

En zo’n enorme hoeveelheid haar vergt een hoop onderhoud! Zo is Monika (37) minstens een uur per week kwijt aan het wassen van haar eindeloos lange haren. Vervolgens duurt het drie uur om de boel droog te föhnen. Om haar lokken zijdezacht te houden, besteedt de Britse bovendien elke twee weken een dik uur aan het insmeren van haar coupe met haarolie.

Toch zegt ze minder tijd kwijt te zijn aan het verzorgen van haar kapsel dan de meeste andere vrouwen. ‘Het duurt even om te wassen, maar daarna hoef ik het niet echt meer te stylen, het zit altijd goed. Dat blijkt ook wel: ik kan geen ommetje maken zonder dat mensen me staande houden om te zeggen hoe mooi mijn haar is.’

Op naar de 182 centimeter

Het is Monika’s doel om haar haren 182 centimeter lang te laten groeien. ‘Dat is heel goed mogelijk als je ziet hoe snel het nu groeit. Elke maand is mijn haar bijna één centimeter langer! Ik denk dat dit ook komt door wat ik eet: veel groenten, fruit en noten.’

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de foto’s van Monika’s kapsel, dat dus al twintig jaar geen schaar heeft gezien.

Beeld | iStock
Bron | Stylecaster

Lees ook

Bekijk ook

Deze haartruc geeft een twist aan de klassieke paardenstaart:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant