Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Mooi grijs worden doe je zo!

grijs-haar.png

Veel vrouwen kiezen ervoor hun grijze lokken te verven, maar grijs haar kan erg mooi zijn en is op dit moment zelfs in. Goede verzorging is wel belangrijk.

Wees geduldig

Als je hebt besloten je haar niet meer te verven, wees je er dan van bewust dat het tussen de vier tot acht maanden duurt voordat je je natuurlijke grijze haarkleur helemaal terug hebt. Bij lang haar duurt dit zo een half jaar tot een jaar. Geduld is dus noodzakelijk!

Afknippen of highlights

Wil je het proces versnellen? Knip dan een stuk van je haar af. Dit levert meteen minder kleurovergang op. Ook kun je voor verschillende kleuren highlights kiezen, waardoor de overgang minder opvalt. 

Juiste kapsel

Als je eenmaal de overstap naar grijs haar hebt gemaakt, is het belangrijk te investeren in een kapsel dat je gezicht flatteert. Je coupe bepaalt je uitstraling.

Conditioner

Ben je bang dat je grijze haar grof is van structuur? Met een goede conditioner houd je het glad en glanzend.

Stylingproducten

Omdat grijs haar nog weleens droog kan zijn, is het belangrijk dat je een verzorgingsproduct gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een mousse, waardoor het haar er meteen ook veerkrachtiger en gezonder uitziet. Door het te föhnen, krijgt het bovendien extra body. Ook kokosolie is fijn om je haar mee te verwennen.

Goede shampoo

Het komt vaak voor dat grijs haar een gele tint heeft. Dit komt omdat het haar pigment opneemt uit bijvoorbeeld gekleurde verzorgingsproducten. Ook water, chloor en zonlicht kunnen het haar een gele gloed geven. Om dit te voorkomen, kun je je haar wassen met een zilvershampoo. Deze heeft een blauwe ondertoon en haalt de gele kleur uit je haar. Ook beschermt hij je haar tegen de zon.

Kledingtips

Pas je kleding aan bij je grijze coupe. Kies bijvoorbeeld een kledingstuk waarin je haarkleur terugkomt. Denk aan koele tinten, zoals lichtgrijs. Is je huidskleur vrij wit, kies dan juist voor warme kleuren, zoals oranje, fuchsiaroze of paars. Vermijd te allen tijde beige: deze kleur zorgt ervoor dat je er bleek en vaal uitziet.

Wenkbrauwen

Grijze wenkbrauwen verf je een tintje donkerder voor een frissere oogopslag. Dit kan ook bij de schoonheidsspecialist. Als je je wenkbrauwen laat verven, blijft dit zes tot acht weken goed zitten. Het kost gemiddeld zo’n vijftien euro. 

Make-up

Met grijs haar zie je er soms wat bleker uit. Dit kun je voorkomen met een passende foundation en gezichtspoeder. Zorg ook voor focus op je ogen met oogschaduw. Voor grijze en blauwe ogen is wit of grijs aan te raden, bij bruine of groene ogen de zogenoemde aardetinten. Maak het af met een gezonde kleur blush op je wangen. 

Verf jij je haar of laat je het gewoon grijs? 

Ook interessant