Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Haar wassen? Zo doe je het goed!

haar-wassen-zo-doe-je-het-goed.jpg

Haar wassen. Je zou zeggen: daar is niets moeilijks aan. Je maakt het haar nat, je masseert de shampoo in het haar en spoelt het uit. Maar… voor het mooiste resultaat trekken we toch iets meer tijd uit. Tijd voor een cursus professioneel haar wassen!

1. Haar borstelen

Voordat je je haar gaat wassen, is het aan te raden om je haar even goed door te borstelen. Losse haren worden dan verwijderd, zodat er geen klitten kunnen ontstaan tijdens de wasbeurt. Bovendien scheelt het een hoop waskracht als je lak, gel en stof er al zo veel mogelijk uitborstelt.

2. Lauwwarm water

Was je haar nooit met te heet water. Te koud water is overigens ook weer niet goed omdat je haar dan niet goed schoon wordt. Kies dus voor de middenweg: lauwwarm water.

3. Juiste shampoo

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de shampoo. Kies er eentje die past bij jouw haartype. Heb je bijvoorbeeld droog en beschadigd haar, kies dan een shampoo die het haar herstelt. Ook voor krullend, gekruld en pluizig haar zijn er verschillende shampoos. Een aanrader is om na het wassen met ‘gewone’ shampoo je haar ook nog met een conditioner te wassen voor extra glans.

4. Schuimende shampoo

Een shampoo moet altijd flink schuimen, dat is vaak de gedachte als je het haar wast. Toch zegt de hoeveelheid schuim niets over de reinigende capaciteiten van een shampoo. Een shampoo die niet schuimt, wast je haar net zo schoon.

5. Goed verdelen

Schuim de shampoo eerst een beetje op in je handen en verdeel het daarna over je natte haren. Doe dat het liefst alleen bij de hoofdhuid. De uiteinden van je haar worden straks bij het uitspoelen vanzelf schoon.

6. Massage

Een hoofdhuidmassage tijdens het wassen stimuleert de doorbloeding en vermindert de kans op haaruitval. Bovendien is zo’n massage heerlijk ontspannend. Zet je vingertoppen (niet je nagels) op je hoofdhuid en maak kleine cirkelbewegingen.

7. Goed spoelen

Veel shampoos bestaan uit reinigende en verzorgende bestanddelen. De reinigende bestanddelen moet je goed uitspoelen om je haar schoon aan te laten voelen. De verzorgende bestanddelen blijven gewoon zitten, dus het verzorgende effect van je shampoo blijft, ook als je flink spoelt.

8. Drogen

Stevig droog wrijven beschadigt nat, en dus kwetsbaar haar. Bovendien breng je het onnodig in de war. Druk het water daarom na het wassen zo veel mogelijk uit je haar en wikkel een handdoek om je hoofd. Na een kwartiertje heeft die het meeste vocht geabsorbeerd.

9. Haarmasker

Wil je je haar optimaal verzorgen en extra bouwstenen meegeven? Gebruik dan na de wasbeurt voor een lekker haarmasker. Voor het beste effect laat je het een nacht intrekken en spoel je het er de volgende dag weer uit.

Lees ook

Bekijk ook

Drie vlekken die je gemakkelijk uit kleding haalt met… melk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant