Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo voorkom je donkere kringen!

wallen.png

We slapen allemaal wel eens een nachtje slecht. Helaas laat dat dan meteen een spoor achter: donkere kringen. En dat willen we natuurlijk niet. Gelukkig zijn er altijd oplossingen! 

Waarom donkere kringen?

De huid rond en onder de ogen is veel dunner dan de rest van je gezicht. Vandaar dat vermoeidheid zich daar als eerste aftekent. Maar ook ouderdomstekenen zijn vaak rondom de ogen als eerste zichtbaar (denk maar aan de bekende kraaienpootjes). Donkere kringen of wallen kunnen overigens ook het gevolg zijn van een slechte doorbloeding, medicijnen, ziekte of opbouw van afvalstoffen.

Daarnaast kunnen donkere kringen erfelijk zijn. De huid rond de ogen is zo dun dat de aders dicht onder het oppervlak liggen en de huid een blauwzwarte tint krijgt. Als de bloedvaten lekken, kan er een ernstigere, zelfs permanente verkleuring optreden.

3 oplossingen

Oogcrème
Het is aan te raden om vanaf je dertigste zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een oogcrème te gebruiken. Breng deze alleen langs de rand van de oogkas aan (direct onder het oog). Klop het in de huid en probeer niet aan de huid te trekken.

Camouflage
Donkere kringen kunnen ook met een camouflagestift verdoezeld worden. Probeer eens Touche Eclat van Yves Saint Laurent: dat is een hele goede.

Chemische peeling
Kringen kunnen ook permanent lichter worden gemaakt door een chemische peeling. Dat is overigens een zeer pijnlijke behandeling, dus je moet het er echt voor over hebben.

Ook interessant