Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zó verzorg je je huid in de herfst

vrouw-herfst.jpg

Nog even en dan is het 21 september, officieel het begin van de herfst. En dat betekent dat onze huid heel waarschijnlijk guur en koud weer moet gaan trotseren. Ook gaat de verwarming weer aan en dat heeft behoorlijk wat invloed. Alle reden om goed voorbereid het najaar in te stappen. Dat kan met deze tips.

In de herfst kun je vaker last hebben van een droge huid, rode plekjes of een trekkerig gevoel. Kou is een aanslag op je huid, net als de droogte van de verwarming.

  1. Je huid kan in de herfst en winter wel wat extra voedende verzorging gebruiken. Door de regen en gure en koude wind buiten en de droogte en warmte van de verwarming binnen krijgt je huid heel wat te verduren. In najaar en winter is het belangrijk dat je dagcrème extra voeding biedt. Let erop dat je een crème kiest die bij je huid past. Als je huid na een paar uur alweer droog aanvoelt, is de crème niet vet genoeg, zo weet chapeaumagazine.nl.
  2. Ook je handen voelen als gevolg van de kou buiten en de droogte binnenshuis in het najaar en de winter droger aan. De oplossing? Smeren, smeren, en nog eens smeren! Stop standaard een tube handcrème in je tas en zet er ook een op plekken waar je vaak komt, zoals de keuken of je werkplek thuis. Wil je je handen een oppepper geven? Smeer ze voor het slapengaan in met een vette crème, trek katoenen handschoenen aan en laat de crème ’s nachts intrekken en z’n werk doen.
  3. Een ander verschijnsel dat typisch is voor herfst en winter: droge plekjes op je ellebogen en benen die droog aanvoelen. Gebruik daarom een voedende bodylotion om je lichaam mee in te smeren. Een andere aanrader is uiercrème. Die is fijn voor een droge en schrale huid en belooft goed te werken als je last hebt van kloofjes.
  4. Vergeet ook je lippen niet te verzorgen. Gebruik lippenbalsem, bijvoorbeeld die van Rosebud, Dr. Pawpaw of ga voor de klassieker vaseline. Doen dit soort middeltjes hun helende werk niet goed? Scrub dan eerst je lippen. Lees hier hoe je zelf de lekkerste en fijnste lippenbalsem en -scrub maakt.
  5. Heel belangrijk in najaar en winter: ervoor zorgen dat je goed gehydrateerd blijft en voldoende drinkt. Zet bijvoorbeeld een grote kan water in het zicht (denk aan je bureau, de keukentafel of het aanrecht) en zorg ervoor dat je die gedurende de dag ook altijd leegdrinkt. Ook kun je een app (zoals Aqualert, een gratis versie is verkrijgbaar via de appstore van Apple of Google Play) gebruiken waarin je bijhoudt hoeveel water je hebt gedronken. Dergelijke apps helpen je ook herinneren dat en wanneer je weer moet drinken. Vind je elke dag water een beetje saai? Voeg dan wat munt, schijfjes citroen of limoen of linten komkommer toe ter variatie. Je kunt water ook afwisselen met kruidenthee. Ben je benieuwd of je genoeg water drinkt? Zó kom je erachter.

Bron | chapeaumagazine.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant