Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zelf eelt verwijderen? Dat doe je zo

zelf-eelt-verwijderen-dat-doe-je-zo-met-dit-stappenplan.jpg

Eelt, misschien niet het allerleukste onderwerp van gesprek, maar wel vervelend als je het hebt. Het goede nieuws is dat je het gewoon zelf kunt verwijderen. Hoe? 

We hebben een heus stappenplan voor je.

Eelt

Over eelt spreken we als de bovenlaag van je huid is verdikt. Eelt ontstaat door te veel druk en wrijving, verkeerde schoenen, zweetvoeten of een afwijkende stand van de voeten. Maar ook als je voor je werk veel moet staan of als je overgewicht hebt, komt er meer druk op je voeten, waardoor de kans groter is dat je eelt ontwikkelt.

Zelf eelt verwijderen

Je kunt eelt laten verwijderen door de pedicure, maar je kunt het ook zelf doen. Belangrijk is om niet alles weg te halen. Je voeten hebben namelijk wel een beschermlaag nodig.

Stap 1
Eelt kun je eenvoudig weghalen door één- tot tweemaal per week een voetenbad te nemen. Doe er badzout in of een bruistablet voor je voeten. Eventueel kun je ook nog badolie toevoegen. Laat je voeten een minuut of tien weken, zodat het eelt zacht kan worden.

Stap 2
Scrub vervolgens je voeten met een scrubhandschoen of scrubgel. Zo verwijder je niet alleen de dode huidcellen, je voeten worden ook nog eens lekker zacht. Spoel na het scrubben je voeten goed af en droog ze af.

Stap 3
Nu kun je overtollig eelt verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een puimsteen. Doe dit wel voorzichtig, er moet wel wat eelt op je voeten blijven zitten als beschermlaag. In plaats van een puimsteen kun je ook kiezen voor een eeltrasp of eeltvijl.

Stap 4
Spoel je voeten nogmaals goed af en droog ze. Door je voeten goed te drogen voorkom je schimmels. Vooral tussen je tenen ontstaan deze makkelijk als er vocht achterblijft.

Stap 5
Smeer je voeten in met een lekkere crème. Zo blijven je voeten zacht. Bovendien krijgt de buitenste laag zo geen kans om te verharden. Ook zijn er speciale eeltcrèmes verkrijgbaar. Deze crème maakt je huid zacht en glad.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Eelt voorkomen

Je kunt een eeltcrème ook gebruiken om een teveel aan eelt te voorkomen. Breng het dan twee keer per dag aan op de hielen en bal van je voet en masseer het zachtjes in. Je moet het dan echter wel regelmatig blijven gebruiken, anders wordt het eelt gewoon weer opnieuw gevormd.

Beeld | iStock

Ook interessant