Beauty

Zo krijg je wittere tanden!

witte-tanden.png

Een mooi gebit met witte tanden willen we allemaal. Natuurlijk kun je je tanden laten bleken, maar waarom zou je dat doen als het niet per se nodig is? Met deze vijf simpele tips krijg je ook zichtbaar wittere tanden.

1. Eet het juiste voedsel

Iedereen weet dat rode wijn en koffie de kleur van de tanden flink aantasten. Maar wist je dat er ook voedingsmiddelen zijn die je tanden juist witter maken? Appels, selderij, spinazie, broccoli en wortels ‘scrubben’ je tanden als het ware, zodat de moleculen die je tanden verkleuren geen kans krijgen om zich te hechten.

2. Gebruik een goede lippenstift

Een snelle tip om je tanden witter te laten lijken, is het stiften van je lippen met de juiste kleur. Hebben je tanden een gelige kleur? Vermijd dan donkere tinten en superglanzende glossjes. Kies liever voor natuurlijke ‘nude’ tinten of een roze lippenstift met een blauwe ondertoon. Als jouw tanden meer grijs lijken, vermijd dan rode lippenstift met een blauwe ondertoon en ga juist voor lichtroze kleuren die zijn gebaseerd op bruintinten.

3. Ga voor een bronzer

Gebruik gerust eens een bronzer Een mooi gebruind gezicht geeft je niet alleen een gezonde glow, maar laat ook je oogwit en tanden witter lijken.

4. Kies bewust accessoires

Zilveren en witte accessoires laten je tanden meer stralen dan goudtinten. Dus kies voor lichte sjaaltjes, oorbellen en kettingen in zilver of wit.

5. Gebruik een whitener

Natuurlijk moet je je tanden minimaal tweemaal daags poetsen. Whitening tandpasta’s zijn tegenwoordig veilig om te gebruiken. Maar wie minder geduld heeft, kan een instant whitener gebruiken. Deze koop je online of bij de drogist en is geschikt voor thuisgebruik.

6. Melk in de thee

Door een scheutje melk in je thee te schenken, verklein je de kans op vlekken op je tanden. Dat blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in de International Journal of Dental Hygiene. Caseïne, de hoofdproteïne in melk, hecht zich namelijk vast aan tannine en voorkomt zo vlekken op tanden.

Lees ook

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant