Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo breng je een foundation perfect aan

Te veel, te weinig, de verkeerde kleur; het kan je allemaal veel ouder laten lijken dan je werkelijk bent. Hoe vind je de perfecte foundationkleur voor jou? En hoe breng je die nou perfect aan? Met deze tips & tricks gaat dat mooi en makkelijk!

1. Kies je kleur

Kies een kleur en stip je kaaklijn aan. Test een foundation op de zijkant van je kaak, niet op je handpalm. De huid van je hand is namelijk vaak een andere kleur dan je gezicht. Smeer goed uit. Blendt de kleur goed met je huid? Is de kleur niet meer echt zichtbaar? Dan heb je de juiste kleur voor jou te pakken!

2. Help, daglicht!

Daglicht is een must. In het licht van de winkel kan de kleur verkeerd uitvallen. Loop even met een spiegeltje naar buiten om de kleur beter te kunnen bekijken.

3. Natuurlijk

Kies een kleur lichter of gelijk aan je huid. Kies in elk geval niet de donkere variant, want dat ziet er al gauw onnatuurlijk uit. Foundation is er niet voor bedoeld om je huid donkerder te kleuren. Een sunpowder maakt je huid daarna ‘zongekust’; dat is veel mooier.

4. Kleinere neus?

Wist je dat je met verschillende kleurtinten foundation (vaak in stickvorm of speciaal shape-palet) ook goed je gezicht kunt shapen en bijvoorbeeld je neus kleiner kan laten lijken? Met de donkere variant zet je schaduwen aan, bijvoorbeeld onder de jukbeenderen, met de lichte kleur breng je highlights aan op de jukbeenderen en de neusbrug. Gebruik je kwast om de foundation mooi in elkaar te laten overlopen. Om je neus kleiner te laten lijken, breng je over de gehele lengte van de neusbrug een kleine hoeveelheid highlighter aan. Verdeel dit met je vinger toppen.

Lees ook:

Gespot: de Luizenkap – een badmuts tegen luizen
Zo handig is talkpoeder
Superschoonmaaktip: dit goedkope middeltje laat rvs (van afzuigkap en oven) weer blinken

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant