Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo ben je bikini-klaar in 1 minuut

bikini.png

Er komen zonnige dagen aan! Stap je nog niet helemaal vol zelfvertrouwen in je bikini? Natuurlijk: gezond eten en bewegen doen veel voor je lijf. Maar vergeet ook je geest niet. Een beetje aandacht voor je innerbeauty en…flaneren maar! Een minuut aandacht voor jezelf maakt het verschil.

1. Accepteer je lijf

Dat klinkt makkelijker dan het is, maar het helpt om de dingen op te schrijven die je mooi vindt aan jezelf. Dit kunnen kleine dingen zijn, bijvoorbeeld je lange wimpers, of misschien heb je wel gewoon hele mooie billen. Lees het lijstje af en toe door en probeer hierop te focussen.

2. Stop met vergelijken

Vergelijken is het meest zelfbeperkende en zinloze wat je kunt doen. Iedereen is uniek en heeft mooie eigenschappen. Het gaat erom dat jij de beste versie wordt van jezelf, dus de enige met wie je jezelf mag vergelijken, is de persoon die je gisteren was.

3. Bedenk hoeveel meer lol je kunt hebben als je lekkerder in je vel zit.

Het zou toch zonde zijn als jij op vakantie bent en vooral bezig bent met je buikje of de putjes in je billen. Laat het los!

4. Bestel je bikini of badpak online.

Het is namelijk helemaal niet fijn om in een te krap hokje, met lelijk licht, die bikini te passen. Laat er gewoon een paar thuisbezorgen en bekijk ze (in verschillende maten!) in alle rust voor je eigen spiegel.

5. Hou van jezelf

Want je kunt niet genieten van geluk als je geen vrede hebt met jezelf. Hoe zit het met je eigenwaarde? Het kan een oorzaak hebben dat jij niet positief over jezelf denkt. Ga daarmee aan de slag. En zorg vooral goed voor jezelf. Je bent het waard.

Bekijk ook

Peuter gaat los op refrein Uptown funk van Bruno Mars

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant