Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zestig plus en stralen: visagist Leco geeft tips!

moeder-huid.jpg

Visagist Leco van Zadelhoff verzorgt al meer dan vijftien jaar de make-up van Simone Kleinsma en vele andere vrouwen. Dit zijn zes tips van hem voor de ouder wordende huid:

  1. “Het kan geen kwaad om de huid af en toe kan een beetje op z’n donder te geven en als het ware wakker te schudden. Bijvoorbeeld door een diepe peeling, microdermabrasiebehandeling, bindweefselmassage of laserbehandeling. Daar wordt de huid echt mooier van. Het maakt rimpels zachter, verbetert de doorbloeding en maakt het huidoppervlak gladder en egaler. Ben je nog nooit naar een schoonheidsspecialiste geweest? Mijn advies: zoek een goede uit en ga erheen. Dat is echt het beste cadeau dat je jezelf kunt geven.”
  2. “Als er meer lijnen in het gezicht komen, kan een goed geknipte coupe deze lijnen verzachten en zachtheid creëren. Bijvoorbeeld met een lok of door het haar wat sluiker langs het gezicht te dragen. Ook volumeverlies in het gezicht kan worden gecompenseerd door volume in het haar.”
  3. “Kleur je haar als je grijs wordt, niet in de kleur die je twintig jaar geleden had, want je bent niet meer hetzelfde. Dezelfde haarkleur als toen maakt het gezicht vaak onnodig hard en staat nep. Kijk naar wie je nu bent en hoe je er nu uitziet.”
  4. “Door de contouren rond het gezicht met een paar highlights wat lichter te maken, creëer je een zachte uitstraling en zie je er jonger uit.”
  5. “Als je wat ouder bent, staat een wat vollere wenkbrauw mooier dan een smalle. Wenkbrauwpoeder is over het algemeen makkelijker aan te brengen dan wenkbrauwpotlood en staat natuurlijker.”
  6. “Hoe meer mascara op de bovenste wimpers, hoe opener en groter je ogen lijken. Te veel mascara op de onderwimpers laat de ogen ‘hangen’. Houd deze verhouding aan: 80% mascara op de bovenwimpers aan en 20% op de onderwimpers.”

Dit artikel is afkomstig uit Margriet 2018-38, deze is te bestellen via Magazine.nl.

Interview: Simone Kleinsma over haar speciale band met Paul de Leeuw

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Tekst | Astrid Telkamp
Foto | iStock

 

Ook interessant