Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Je eigen uitgroei bijwerken tijdens de lockdown? Zo doe je dat

je-eigen-uitgroei-bijwerken-zo-doe-je-dat.jpg

Voorlopig blijven de kappers nog wel even dicht. Is jouw uitgroei inmiddels wel heel erg uit de hand gelopen en wil je het tijdens de verlengde lockdown zelf bijwerken? Gebruik dan deze handige tips. 

Van de juiste kleur kiezen tot het aanbrengen: zo pak je het aan.

Gebruik de juiste haarverf

Het bijwerken van je uitgroei net zo strak doen als een kapper, dat blijft natuurlijk een grote uitdaging. Een eerste tip om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen is door de juiste haarverf te kopen. Het is makkelijk en goedkoper om bij de drogist een pakje haarverf mee te nemen, maar daarmee krijg je hoogstwaarschijnlijk niet hetzelfde resultaat als met de haarverf die de kapper gebruikt. Kies daarom voor haarverf van kapperskwaliteit. Dit soort haarverf bevat geen PPD en ammonia en is daardoor zachter voor je haar. Hierdoor wordt het resultaat ook een stuk natuurlijker. 

De kleurhoogte kiezen

Een andere lastige klus voorafgaande aan het verven van je uitgroei, is om de juiste kleurhoogte te kiezen. Kleurhoogte houdt in hoe licht of donker de haarkleur is. Vaak staat er op een haarverfverpakking een nummer van 1 tot ongeveer 12 dat de kleurhoogte aangeeft. Daarnaast maken veel merken gebruik van een tweede nummer, de kleurnuances. Dat geeft een kleine toevoeging aan de kleur waardoor het een warmere of koelere tint wordt. 

Er bestaan enorm veel kleuren haarverf, dus om zelf de juiste kleur te kiezen kan best lastig zijn. Zeker als je de haarverf door de lockdown online bestelt. Bepaal eerst op welke kleurhoogte je haar nu zit. Je kunt het beste die kleurhoogte gebruiken, of maximaal 1-2 kleurhoogtes lichter of 3 kleurhoogtes donkerder gaan dan de huidige haarkleur. Als je heel licht blond haar hebt ga dan niet donkerder dan twee kleurhoogtes daarboven. Als je het moeilijk vindt om je eigen kleurhoogte te bepalen kun je ook contact opnemen met je kapper en vragen welke zij altijd bij jou gebruiken. 

Uitgroei bijwerken

Als je eenmaal de juiste haarverf hebt gevonden, is het tijd voor het echte werk. Haarverf kan flink afgeven, dus bedek je wasbak en eventueel andere delen van de badkamer met oude kranten. Smeer voor het verven eerst je voorhoofd en oren in met een vette crème, zodat de haarverf niet in je huid trekt. Verdeel vervolgens je haar in vier delen. Dat doe je door een verticale en horizontale scheiding te maken. Begin met één los deel, en klem de andere drie delen vast. Trek scheidingen van ongeveer een centimeter uit elkaar en breng de haarverf aan. Doe dit vervolgens ook bij de andere drie delen, totdat alle uitgroei is ingezet met de haarverf. 

Lees ook: 6 veelgemaakte fouten als we zelf ons haar verven

Nawassen en verzorgen

Als de inwerktijd van de haarverf voorbij is, kun je dit het beste met een milde shampoo uitwassen. Spoel het daarna met een verzorgende conditioner na. Hierdoor sluit je de haarschubben, waardoor je kleur langer mooi blijft. Laat dit vervolgens opdrogen aan de lucht of met een föhn en je bent klaar. 

Lengtes opfrissen

Heb je nog wat haarverf over na het bijwerken van je uitgroei? Dan kun je de rest van je haar ook een beetje opfrissen. Dat doe je door aan het restant haarverf een derde deel water toe te voegen. Mix dit door elkaar en breng dit aan op de lengtes van je haar. Dit laat je twintig minuten intrekken voordat je het weer uitwast met een milde shampoo. Hierdoor stapelt de kleur zich niet op, maar krijg je wel een frisse gloed door je haar. 

Haarpoeder in plaats van verf

Is zelf je haar verven je toch een iets te grote uitdaging? Dan kun je ook speciale haarpoeder gebruiken met een kleurtje om grijze haren weg te werken. Zo voorkom je dat je kapper straks je experimentele verfklus onder handen moet nemen. Een haarpoeder moet je wel elke dag opnieuw aanbrengen om je uitgroei te verbloemen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Marie Claire, JAN Magazine, WeColour, L’Oréal
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant