Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Wenkbrauwen kaalgeplukt? Zo maak je ze weer voller

wenkbrauwen-in-vorm-brengen.png

Mooie wenkbrauwen doen wonderen voor je uitstraling. Helaas kunnen ze door de jaren heen vervagen en – na te veel epileren – dun worden. Met dit stappenplan breng je je kaalgeplukte wenkbrauwen terug in vorm! 

1. Blijf er enkele weken vanaf

Genoeg! Berg die pincet op en blijf zes tot acht weken van je wenkbrauwen af. De groeicyclus van een haartje is ongeveer 28 dagen. Ja, het is moeilijk om eraf te blijven, want dat ‘plukken’ kan  verslavend werken. Toch is het echt nodig om je haarfollikels rust te geven en de kans om zich beter te ontwikkelen.

2. Voeden en groeien maar

Nu je wenkbrauwen hier en daar weer gaan woekeren (houd vol!), wil dat niet zeggen dat je er niets meer aan mag doen. In de tussentijd kun je met een klein borsteltje de haartjes voorzichtig één kant op kammen. Er bestaan ook borsteltjes en serums met heuse wenkbrauwvoeding. De peptiden en vitamines zorgen ervoor dat de haartjes worden gevoed en voller ogen. Wenkbrauwharen worden er sterker van waardoor broosheid en afbreken van de haren wordt voorkomen. Bovendien worden de haartjes er zijdezacht van en zijn ze weer goed in model te brengen.

3. Terug in vorm

Het belangrijkste advies van topvisagisten luidt: houd de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen aan. Een verkeerde vorm kan het gezicht een droevige, boze of verbaasde uitstraling geven.
Voor het vormgeven, ook wel ‘shapen’ genoemd, is er een eenvoudig trucje: neem een potlood en houd deze verticaal naast je neus. Bij de punt van het potlood, bij de neusbrug, begint je wenkbrauw. Verschuif het potlood (nog steeds naast je neusvleugel) in een diagonale lijn tot over je pupil. De plek die de bovenkant van je potlood nu aanwijst, is de plek waar je wenkbrauwboog hoort te zitten.Verschuif het potlood nog een slag, naar de buitenkant van je oog. Het uiteinde van het potlood wijst nu naar het punt waar je wenkbrauw zou moeten eindigen.

4. Nu mag de pincet weer voorzichtig

Meestal is de goede vorm van de wenkbrauw wel een beetje te zien. Markeer eventueel de drie punten van de potloodtruc in de vorige stap. Pluk alleen haren aan de onderkant van je wenkbrauw ietsje weg en shape deze verder zoals je hebt gemarkeerd. Let wel: trek de haartjes uit met de groeirichting mee.

Zo maak je de perfecte wenkbrauwen

 

5. Make-upgereedschap

Kaalgeplukte plekjes vul je nu op. Voor het opmaken en inkleuren van je wenkbrauwen kun je een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder gebruiken. Zo ga je te werk: borstel eerst de wenkbrauwen uit met een kammetje of uitgewassen mascaraborsteltje. Kleur daarna de wenkbrauw in met behulp van een sjabloon of uit de losse pols. Een sjabloon kun je gewoon inkleuren. Uit de losse pols? Doe dan eerst de randen en werk daarna naar binnen. Foutjes kun je gewoon bijwerken met wat concealer. Met een highlighter onder je wenkbrauwboog, geef je je wenkbrauw nog net even wat extra’s .

Hoe verzorg jij je wenkbrauwen?

 

Ook interessant