Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Welke haarborstel past bij jouw haar?

borstel-vrouw.jpg
Een haarborstel is maar een haarborstel. Mis! Een haarborstel is veel belangrijker dan je denkt. Het zorgt ervoor dat je haar er gezond en glanzend uitziet en dat je het gewenste resultaat bereikt. Ontdek snel welke haarborstel bij jouw haar past! 

Om de juiste keuze te maken, moet je weten welke borstels er zijn en welke borstel wat doet. De ene borstel maakt je haar steil, terwijl de andere borstel voor volume en zelfs slag kan zorgen.

1. Borstel met kussen

Deze (half)ronde borstel heeft een zacht kussen waardoor de pennen zacht aanvoelen. Deze borstel maakt het haar zacht en maakt halflang tot lang haar stijler. Daarnaast masseert deze zachtere borstel de hoofdhuid waardoor je haar extra gaat glanzen.

Geschikt voor: niet te dik halflang tot lang haar
Resultaat: zacht, glanzend en steil haar

CHI, € 12,25

2. Peddelborstel

Deze borstel heeft een platte basis en heeft kleine tot gemiddelde pennen. Deze borstel is geschikt voor het steil maken van dik halflang tot lang haar. Door het grote platte oppervlak is deze borstel ideaal voor dik tot heel dik haar. Het maakt het haar zacht en steil, maar zorgt niet voor volume.

Geschikt voor: dik halflang tot lang haar
Resultaat: zacht en steil haar (zonder volume)

chi-grote-paddle-brush--cb-11_h634259635557800000

Denman, €18,95

3. Luchtige borstel

Deze borstel heeft een open basis waardoor hij ideaal is tijdens het föhnen. Door de ‘luchtgaatjes’ kan de lucht door het haar circuleren waardoor het sneller droogt. De borstel creëert volume en verwijdert klitten.

Geschikt voor: elk haartype
Resultaat: haar mét volume, maar zonder klitten

TIGI, € 11,90

4. Föhn borstel

Het ronde midden van deze borstel is gemaakt van hittegeleidend materiaal dat opwarmt tijdens het föhnen. Hierdoor wordt je haar tijdens het föhnen sneller droog en kan je het eenvoudig in model brengen. Let wel op dat je haar niet te warm wordt, hierdoor kan je haar beschadigen.

De ronde föhn borstel wordt in verschillende diktes uitgebracht. Kleine borstels kunnen gebruikt worden om krullen of slag te maken, grote borstels maken het haar zacht en glad.

Geschikt voor: elk haartype (ideaal voor plat en futloos haar)
Resultaat: weinig tot veel volume (hangt af van de dikte van de borstel)

Bed Head, € 12,95

5. Styling borstel

De pennen zitten bij deze borstel nauw naast elkaar, waardoor je het haar makkelijker in bedwang kunt houden en klitten verwijdert. Deze borstel zorgt ervoor dat het haar dicht tegen elkaar gaat zitten en zorgt ervoor dat het haar zacht en gepolijst aanvoelt.

Geschikt voor: elk haartype (ideaal bij klitten)
Resultaat: zacht, strak en klitvrij haar

Bed Head, € 12,99

Met deze tip maak je ‘m zo weer schoon!

Lees meer over haar:

Zo pak je klitten aan!
Katten en haarborstels
Statisch haar: hoe kom je er vanaf?

Ook interessant