Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit doet een gezichtsroller (en zo gebruik je ‘m het best)

gezichtsroller.jpg

Je hebt ‘m misschien al eens op het internet voorbij zien komen: de gezichtsroller. Het leek de zoveelste beautyhype, maar verdient inmiddels volgens velen vrouwen echt een permanent plekje in je toilettas. Hier is zo’n gezichtsroller goed voor. 

En hoe gebruik je ‘m?

Een gezichtsroller

Ze zijn er in allerlei materialen en van goedkope versies tot dure varianten: de gezichtsroller. Deze rollers bestaan vaak uit een langwerpig handvat met aan beide kanten een ronde vorm die je over je gezicht kunt rollen. Veelal zijn deze gemaakt van jade of rozenkwarts. Er bestaan rollers gemaakt van gladde stukken steen, maar sommige varianten hebben ook een puntiger reliëf, om de huid te masseren. Vaak bestaat een gezichtsroller ook uit een kleine en een grote kant. 

Wat doet een gezichtsroller?

Een gezichtsroller heeft een masserende functie voor je huid. Door met de gezichtsroller over je huid te bewegen stimuleer je de bloedcirculatie, de lymfedrainage en de aanmaak van collageen. Daarmee werkt een gezichtsroller niet alleen ontspannend, maar zorgt ‘ie dus ook voor een strakkere en gladde huid. Daarnaast krijg je er een zachtere huid van, kan het verkoelend werken en je wallen verminderen

Hoe gebruik je een gezichtsroller?

De meeste gezichtsrollers kun je dagelijks gebruiken, maar twee tot drie keer per week is ook voldoende om al resultaat te zien. Je kunt ‘m het best gebruiken nadat je een verzorgende crème of olie op je huid hebt aangebracht, zodat ‘ie makkelijk rolt. Dit werkt bijvoorbeeld goed in de avond met een vette crème. De gezichtsroller zorgt er namelijk ook voor dat je huid producten beter kan opnemen. Maar als je in de ochtend vaak last hebt van een wat gezwollen gezicht, dan kun je hiermee ook goed de zwelling wegrollen. Zorg wel altijd dat je huid schoon is voor je begint. 

Lees ook:
Dermatoloog verklapt: déze verzorgingsproducten zijn eigenlijk overbodig

De juiste massagetechniek

Je kunt het best beginnen bij het puntje van je neus en vervolgens in een verticale lijn door rollen naar je voorhoofd. Ga vervolgens van je kin via je wangen door naar je slapen. Probeer om eerst verticale lijnen te maken, daarna diagonaal en vervolgens horizontaal. Oefen een klein beetje kracht uit, maar druk vooral niet te hard met de roller op je huid. En wees extra voorzichtig bij de huid rondom je ogen. Als je klaar bent met je gezicht kun je ook nog je hals en decolleté meenemen. Het is in het begin misschien nog een beetje oefenen, maar als je de roltechniek eenmaal onder de knie hebt kun je het makkelijk in je beautyroutine toepassen. Deze dame doet het voor:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Happy in Shape, All About Her
Beeld | Getty Images

M49 COVER

Margriet 49 ligt nu in de winkel! Met deze week: nieuw geluk bij je jeugdliefde, een exclusief interview met Sophia Loren, positief blijven en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant