Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Niet moe, maar toch wallen? Het kan door deze veelgemaakte fout in je huidverzorging komen

wallen-door-huidverzorging.jpg

Heb je heerlijk geslapen, maar loop je toch de hele dag met wallen rond? Hoewel donkere kringen onder je ogen heel normaal zijn, is het voor velen een grote stoorzender. Misschien heb je al allerlei smeersel en crèmes geprobeerd, maar wist je dat juist de boosdoener kan zijn? Door een veelgemaakte fout in je huidverzorging kan je wallen onder je ogen creëren. We leggen je uit hoe dat komt. 

En wij maar denken dat we onze huid een plezier deden met al die crèmes, serums en smeersels. 

Wallen onder je ogen door je huidverzorging 

Veel mensen smeren, rollen en masseren zich suf tegen donkere kringen onder hun ogen. Toch blijkt dat soms juist het probleem. Wallen kunnen namelijk juist ontstaan door je huidverzorging. Veel vochtinbrengende crèmes en nachtcrèmes hebben namelijk een veel te zware formule voor het gevoelige gebied onder je ogen. Hierdoor raakt de huid onder je ogen overbelast en ontstaan er wallen. Sterker nog: volgens huidverzorgingsdeskundige Emma Brown kan het gebruik van een rijke vochtinbrengende crème zelfs een schadelijk effect hebben voor de huid rondom je ogen. Aan Good Houskeeping legt de deskundige uit dat de gevoelige, dunne huid rond je ogen maar een beperkte hoeveelheid producten opnemen. Het resterende product blijft op het huidoppervlak liggen en dit kan door je wimpers dichterbij of zelfs in je oog komen. Dit kan zorgen voor irritaties, ophoping, verslechterde lymfedrainage en waterretentie. En ook dat zorgt weer voor die zichtbare kringen onder je ogen. 

Het nut van een oogcrème 

Het leek je misschien overbodig, maar een goede oogcrème aan je huidverzorging toevoegen is dus echt de investering waard als je je wallen wil tegengaan. Heb je een fijne lichtgewicht oogcrème gevonden? Dan tipt Brown om het product niet te dicht bij de wimperrand aan te brengen. Dit kan weer irritatie veroorzaken. Breng de oogcrème daarom alleen op het bot rond je ogen aan en gebruik slechts de hoeveelheid van een speldenknopje. Anders loop je wederom het risico dat de huid onder je ogen het product niet kan opnemen, en je wallen krijgt. De laatste tip is om oogcrème altijd met je ringvinger aan te brengen. Dit heeft de zachtste aanraking. Breng de crème met een kloppende beweging op de huid aan voor het beste resultaat. 

Lees ook: Met deze tips zie je er elke ochtend in no time fris en uitgeslapen uit

Een snelle tip tegen wallen 

Als laatste heeft de huidverzorgingsdeskundige nog een snelle tip als je toch met wallen of gezwollen oogleden wakker bent geworden: zorg dat je altijd een theelepeltje in de koelkast bewaart. Deze kun je in de ochtend gebruiken om je wallen sneller weg te werken. Breng je oogcrème met de gladde, bolle kant van je koude theelepeltje op je ogen aan. Beweeg vanuit de binnenkant bij je neus richting de buitenkant tot aan je wenkbrauwen. De combinatie van de beweging en de kou helpt de lymfedrainage direct te verminderen, waardoor je wallen sneller verdwijnen.

Bron | Marie Claire, Good Housekeeping, Trendalert
Beeld | Getty Images

Ook interessant