Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom deze vrouwen tandpasta op hun borsten smeren én jij dat niet moet doen

vrouw-top.png

Op YouTube vind je verschillende video’s van vrouwen die hun borsten insmeren met een mengsel dat tandpasta bevat. Waarom die vloggers dat doen? Je borsten zouden er groter van worden…

De aanleiding voor de vloggers was deze video van YouTuber Naturalbeauty556. Hierin beweert ze dat je dankzij een mengseltje van tandpasta, bloem, eiwitten en geraspte komkommer je boezem strakker wordt, meldt de Britse versie van dagblad Metro. In een disclaimer laat de YouTuber weten dat de informatie in deze video is bedoeld ‘voor algemene doeleinden en niet moet worden beschouwd als professioneel advies’.

Tandpasta en vaseline

Het YouTube-kanaal Susana Home Remedies adviseert een andere methode: voorzie eerst je tepels van een laagje tandpasta en smeer daarna je borsten in met vaseline. Vlogger Mesha besloot het uit te proberen en vertelt in haar video hoe zij dat procédé dertig dagen lang elke avond volgde. Vervolgens voegt ze eraan toe dat je ‘het niet na moet doen’. Haar conclusie: “Tandpasta of vaseline op je borsten smeren zorgt er niet voor dat ze groeien.”

Voor de goede orde, tandpasta is een mix van alcohol, mint, fluoride en zuiverende middelen. Oftewel: het bevat geen enkel ingrediënt waardoor je borsten kunnen ‘groeien’.

‘Tandpasta kan huid extreem irriteren’

Website elle.com deed navraag bij dermatoloog Mona Gohara over deze opmerkelijke ‘trend’. “Pardon?!” was haar eerste reactie. Vervolgens zei ze: “Als dermatoloog geeft het smeren van tandpasta op een puistje mij al de kriebels, laat staan dat je het op je borsten doet.”

Ze legt uit waarom het niet goed is om je boezem in te smeren met tandpasta. “Tandpasta kan niet alleen de huid extreem irriteren, er is ook geen medisch bewijs dat zoiets als tandpasta of vaseline kan zorgen voor meer collageen of elastine,” legt de dermatoloog uit. “Geloof mij, als dat zo was, dan zou ik sinds mijn tweede bevalling elke dag tandpasta op mijn borsten hebben gesmeerd.”

Verzorgingstips

Benieuwd hoe je je borsten wél goed kunt verzorgen? Lees dan deze verzorgingstips.

Bronnen | metro.co.uk, elle.com, youtube.com, The Times of India
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant