Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom je je gezicht juist níet moet afdrogen na het douchen

waarom-je-je-gezicht-juist-niet-moet-afdrogen-na-het-douchen-margriet.jpg

Zou jij dolgraag een mooie ‘glow’ op je gezicht willen, zonder dat je hiervoor allerlei make-up producten moet gebruiken? Dan hebben wij goed nieuws voor je: volgens schoonheidsspecialiste en visagiste Tiffany Lee kun je dit namelijk heel makkelijk bereiken door je gezicht niet af te drogen na het douchen.

“Ik droog mijn gezicht eigenlijk nooit af na het douchen. Ik laat het gewoon vochtig,” zo vertelt Lee aan de website Mind Body Green.  

Waarom je je gezicht juist niet moet afdrogen na het douchen

Dat het beter is om je huid niet af te drogen heeft eigenlijk dezelfde reden als waarom je je huid na het reinigen alleen met een handdoek zou moeten droog deppen. Als je namelijk een laagje met vochtinbrengende ingrediënten op je huid aanbrengt, dan kun je dat het beste op een vochtige huid doen. Vochtinbrengende ingrediënten, zoals hyaluronzuur en glycerine hydrateren doordat ze water aantrekken en dit vasthouden in de huid, zodat deze de hele dag soepel en gehydrateerd blijft. Deze ingrediënten zullen het veel gemakkelijker hebben om vocht vast te houden als je ze al vocht geeft.

Lees ook: Dermatoloog verklapt: déze verzorgingsproducten zijn eigenlijk overbodig

Zó kun je het beste te werk gaan

Je hoeft je gezicht overigens niet helemaal druipend nat te laten, een beetje vocht is al genoeg om alle vochtinbrengende ingrediënten hun werk te laten doen. Een zogeheten ‘face mist’-spray werkt trouwens ook prima. “Ik heb een spray met antioxidanten die ik direct na het reinigen op mijn gezicht spray en goed laat intrekken,” zo laat Lee weten. Eigenlijk kun je het beste het volgende doen: reinig je gezicht onder de douche en probeer een vochtige laag op je gezicht te houden. Spray vervolgens nog wat extra face mist op je gezicht, gebruik hierna een serum en maak het af met een lekkere vochtinbrengende crème.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty

Ook interessant