Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

De voordelen van micellair water in je huidverzorgingsroutine (maar let wel híerop)

dit-zijn-de-voordelen-van-micellair-water-in-je-huidverzorging.jpg

Je hebt het vast weleens in de schappen zien staan: micellair water heeft de laatste jaren een opmars gemaakt. Tegenwoordig heeft ieder skincare-merk wel een variant. Maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van micellair water voor je huid?

We leggen je uit waar dit product precies goed voor is en hoe je het op de juiste manier gebruikt.

Wat is micellair water?

Micellair water is een effectieve make-upremover. Het wordt gemaakt van gezuiverd water, om op deze manier de zware metalen in leidingwater tegen te gaan. Vervolgens worden er hydraterende ingrediënten aan toegevoegd en milde stoffen die oliën afbreken. Deze stoffen vormen samen kleine balletjes, die micellen heten. Vandaar de naam.

Voordelen micellair water

Micellair water is zoals gezegd effectief als make-upremover. Dat komt omdat de stoffen die erin zitten vuil aantrekken en je huid ook nog hydrateren. Dit zorgt ervoor dat je huid lekker schoon wordt, maar ook gevoed en hartstikke fris aanvoelt. Uiteraard bestaan er veel verschillende producten waarmee je je gezicht kunt schoonmaken, maar micellair water is over het algemeen veel zachter voor de huid.

De micellen trekken daarnaast alleen het vuil en make-up van je huid, zonder ook natuurlijke oliën in je huid mee te nemen – met als gevolg een droge huid. Vanwege de hydraterende stoffen voelt je huid ook veel minder trekkerig dan na het gebruik van sommige andere removers.

Is het voldoende om alleen micellair water te gebruiken?

Je huid schoonmaken met micellair water op een watje is een goede eerste stap in je huidverzorgingsroutine. Zo weet je dat alle make-up en overig vuil van je gezicht verwijderd wordt. Als je het écht goed wilt doen is dat echter niet voldoende. De micellen nemen het vuil mee van het oppervlak van je huid, dus voor een diepere reiniging kun je beter nog een andere cleanser gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een schoonmaakgel die je inmasseert op een vochtig gezicht. Deze bereikt je poriën beter.

Lees ook:
Híer moet je voor uitkijken bij het gebruiken van micellair water

Verschillende huidtypen

Als je een gevoelige huid hebt kan het nogal een opgave zijn om fijne producten te vinden om je huid mee schoon te maken. Gelukkig is er een micellair water voor ieder huidtype – bijvoorbeeld voor de gevoelige, droge of gecombineerde huid – en is het over het algemeen een product dat geen irritatie veroorzaakt. Let er bij het aanschaffen dus voor de zekerheid op dat je een product voor jouw huidtype kiest. Omdat het zo’n zacht product is, kun je het ook gebruiken om je ogen en lippen mee te reinigen.

Bron | Glamour
Beeld | Getty Images

Margriet Extra

Er ligt weer een nieuwe Margriet Extra in de winkel! Hoewel de zomer helaas nog ver te zoeken is, kun je wél alvast in de stemming komen met deze Zin in zomer-special. Dit themanummer staat boordevol leuke uitjes (gewoon in Nederland), persoonlijke verhalen, zomertrends, onze favoriete producten en nog véél meer. Margriet Extra: zin in zomer ligt nu in de winkel of is online te bestellen via deze link.

Ook interessant