Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo creëer je vollere wenkbrauwen met een stuk zeep

zo-creeer-je-vollere-wenkbrauwen-met-een-stuk-zeep.jpg

Wil je vollere wenkbrauwen? Dan hoef je niet per se naar (dure) wenkbrauwgels, -serums of -potloden te grijpen. Met een stuk zeep kom je al heel ver.

Op social media doen menig beautybloggers het simpele kunstje voor.

Vollere wenkbrauwen

De beautytrend wordt ‘soap brows’ genoemd. Een blok zeep blijkt namelijk ideaal om je wenkbrauwen mee in vorm te brengen en volume te geven. En het fijne is dat het ook nog eens de hele dag door goed blijft zitten, mits je het goed doet…

Soap brows

Hoe je dan goede soap brows creëert? Gebruik hiervoor zeep dat gemaakt is van glycerine en zo min mogelijk is bewerkt. Zo kan er bijvoorbeeld beter geen parfum in zitten, want dit kan je huid irriteren. Natuurlijke zeepjes vind je bij bijna iedere drogist wel, bij de Hema bijvoorbeeld al voor 2 euro. Om de huid rond je wenkbrauwen zo goed mogelijk te verzorgen, kun je volgens beautyexperts het beste zeep met zowel glycerine als olijfolie gebruiken. Daarnaast heb je een wenkbrauwborsteltje nodig om de haartjes van je wenkbrauwen mee in model te kammen. Je kunt hier ook een tandenborstel voor gebruiken.

Borstelen maar

Als je eenmaal het blok zeep hebt, veeg je er een paar keer met het wenkbrauwborsteltje of de tandenborstel overheen. Borstel vervolgens je wenkbrauwen van beneden schuin naar boven, zodat je haartjes iets gelift worden. In een mum van tijd creëert dit een optisch vollere wenkbrauwbos, die dankzij de waxachtige substantie van de zeep goed blijft zitten.

Deze dames doen het voor:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beata Wróbel Makeup ? (@beatawrobel_) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bijkleuren

Heb je dunne wenkbrauwen en mis je hier en daar nog wat opvulling? Dan kun je natuurlijk ook nog even met wenkbrauwpotlood en/of -poeder in de weer gaan. Dit doe je het best vóór je de zeep over je wenkbrauwen borstelt, anders pakt de make-up niet goed. Een wenkbrauwgel zul je voorlopig dus niet hoeven aanschaffen; de zeep gaat namelijk heel lang mee. Maak regelmatig je borsteltje schoon om eventuele puistjes te voorkomen.

Ook de laatste beautytrends doe je op tijdens de Margriet Winterfair. Heb jij al kaartjes gekocht? Bestel ze hier.

Bron | Domino
Beeld | iStock, Giphy

 

Ook interessant