Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Deze voedingsmiddelen houden je huid jong en stralend

groene-salade.jpg

Om de komst van rimpels zo lang mogelijk uit te stellen, kan een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste helpen. Net als het gebruik van goede crèmes. Maar wil je iets extra’s doen voor een stralende huid? Let dan op je voeding.

Volgens de Britse voedingsdeskundige Melanie McGrice is gezonde voeding niet alleen van belang voor je gezondheid. Ook de conditie van je huid, haar en nagels wordt beïnvloed door wat je eet en drinkt. “Onze voeding heeft impact op onze huid en op hoe snel we verouderen. Van binnen en van buiten,” vertelt ze aan Daily Mail.

Voeding met veel toegevoegde suikers kunnen we beter laten staan, net als alcohol. “Hoe minder alcohol je drinkt, hoe beter je huid eruitziet,” aldus McGrice. “Wil je alcohol blijven drinken, probeer je dan te beperken tot één glas per dag en compenseer dit met voldoende water.”

Groente en fruit voor een stralende huid

De Britse stelt dat een voedingsplan vol groente en fruit dé sleutel is tot een jonge en stralende huid. “Fruit en groente stimuleren de aanmaak van collageen,” legt de voedingsdeskundige uit. Een appel is een slimme keuze, maar er zijn meer voedingsmiddelen die bijdragen aan een goede conditie van de huid. Hieronder noemen we er een aantal.

 1. Spinazie
  Deze groene bladgroente is rijk aan vitamine A en C. Wanneer je weinig vitamine A binnenkrijgt, kan je huid droog aanvoelen.
 2. Vette vis
  Neem bijvoorbeeld zalm. Deze vis is rijk aan omega 3, dit houdt je haar glanzend en je huid stralend.
 3. Knoflook
  Dit bolgewas zorgt ervoor dat je bloed sneller door je lichaam stroomt, met een stralende huid als gevolg. Daarnaast zit het vol antioxidanten die stoffen tegenhouden die je huid kunnen beschadigen.
 4. Zoete aardappel
  Net als spinazie bevatten zoete aardappels veel vitamine A. Dit bestanddeel zorgt voor een gehydrateerde en gezonde huid.
 5. Boerenkool
  Een groente die volgens McGrice erg goed is voor de huid, is boerenkool. Hier zit namelijk veel carotenoïde in. Dit stimuleert de aanmaak van collageen, wat je huid jong houdt.

Bron | jan-magazine.nl Daily Mail
Beeld | iStock

Ook interessant om te lezen

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant