Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit zijn de voordelen van vitamine K voor je huid

vitamine-k-goed-voor-huid.jpg

Van A tot K: vitamines zijn er in allerlei soorten. Velen hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Deze keer duiken we dieper in vitamine K. Hoe goed is vitamine K voor je huid? 

En hoe voeg je vitamine K op de beste manier toe aan in je huidverzorging?  

Vitamine K: goed voor lichaam en huid

Vitamine K kent verschillende voordelen voor je lichaam. Zo zou het een normale bloedstolling ondersteunen en goed zijn voor je botten. Daarnaast zit het vol mineralen en calcium. Je vindt deze vetoplosbare vitamine onder andere in broccoli, boerenkool, spinazie, margarine en olijfolie. Hoewel er nog veel onderzoek moet worden gedaan naar de werking van vitamine K voor je huid, zijn er al een paar voordelen bekend. 

Weg met wallen 

Doordat vitamine K voor een normale bloedstolling zorgt, helpt dit ook wallen onder je ogen verminderen. Het bloed stroomt hierdoor beter door, waardoor je minder donkere kringen krijgt. Dit zit daarom ook vaak in producten zoals oogcrèmes die wallen moeten verminderen.

Huidveroudering 

Daarnaast helpt vitamine K de huid tegen veroudering. Deze vitamine heeft een herstellende en ontstekingsremmende werking. Dit in combinatie met de antioxidanten in vitamine K helpen je huid te beschermen tegen vervuiling, uv-licht en ontstekingen. Hierdoor blijft de elasticiteit van je huid beter beschermd, waardoor je minder snel last krijgt van fijne lijntjes en rimpels. 

Lees ook: 8 verrassende gewoonten die sneller rimpels veroorzaken

Werkt bij wondjes

Als laatste helpt vitamine K ook als je wondjes aan je huid hebt. Het is geen wondermiddel dat al je wondjes direct doet verdwijnen, maar het versnelt het herstelproces wel. Heb je bijvoorbeeld een opengekrabd pukkeltje? Dan is vitamine K de redder in nood. Ook bij schaafwondjes, blauwe plekken of andere trauma’s aan de huid kan dit het herstel ondersteunen. 

Vitamine K in huidverzorging

Door het effect op je bloedstolling wordt het afgeraden om preventief vitamine K te slikken. Doe dit dus alleen als je een aantoonbaar tekort hebt. Om de meeste voordelen uit vitamine K voor je huid te halen kun je het beste gezichtsverzorgingsproducten aanschaffen die dit bevatten. Er zijn veel gezichtsolies, (oog)crèmes en serums op de markt met vitamine K.

Door dit een- tot tweemaal per dag op je gezicht aan te brengen kan de huid dit goed opnemen en hier voordelen uit halen. Als je last hebt van een wondje of donkere kringen kun je plaatselijk nog een beetje extra product aanbrengen.

Bron | NSMBL, Skin Ceuticals
Beeld | Getty Images

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nieuw op Margriet.nl: ‘Mijn verhaal’ de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister vanaf 19 mei iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant