Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 verrassende gewoonten die sneller rimpels veroorzaken

5-verrassende-gewoonten-die-sneller-rimpels-veroorzaken.jpg

Je kunt rimpels niet voorkomen (tenzij je niet vies bent van een botoxspuitje hier en daar), maar je kunt het verouderingsproces wél vertragen. Hoe? Door een aantal gewoonten die rimpels veroorzaken aan te pakken.

En een aantal gewoonten zijn best verrassend.

1. Je zit te veel

Te weinig bewegen is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je huid, zo blijkt uit een studie van de American Medical Society for Sports Medicine. Onderzoekers ontdekten dat mensen die twee keer per week aan sport doen vaak een mooiere en gezondere huid hebben dan mensen die niet sporten.

Ook te lang achter een computerscherm zitten, is niet bevorderlijk voor je huid, zo beweert dermatoloog Sonia Batra: “We knijpen vaak onbewust onze ogen een beetje dicht, waardoor er zich lijntjes gaan vormen tussen de wenkbrauwen. Mensen die vaak op hun telefoon of tablet kijken, hebben juist weer eerder last van rimpels in hun nek”, zegt ze tegen lifestylewebsite Popsugar.

2. Je wast je gezicht te vaak

De natuurlijke oliën die je huid produceert, dienen als bescherming: ze houden je huid gehydrateerd en vormen een barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk dat je je gezicht niet te ‘agressief’ wast. “Als je huid erg droog is, kan hij gaan ontsteken. Vermijd daarom agressieve producten, scrub niet te veel en gebruik lauw water tijdens het wassen van je gezicht. Heet water kan je huid namelijk uitdrogen. Rimpels zijn júist extra zichtbaar op een droge huid”, aldus Batra.

3. Je bent érg expressief

Sommige mensen praten niet alleen met hun handen, maar ook met hun gezicht. Ze fronsen, trekken hun wenkbrauwen omhoog en lachen om de haverklap. Nu is daar natuurlijk helemaal niks mis mee, maar het vergroot wél de kans op rimpels. Naarmate je ouder wordt, verliest je huid steeds meer elasticiteit en gaan er sneller groeven ontstaan.

4. Je draagt geen zonnebril

Of het nu zonnig is of niet, probeer zo vaak mogelijk een zonnebril te dragen. “Met een zonnebril op ‘knijp’ je minder vaak met je ogen, waardoor je minder snel last zult krijgen van kraaienpootjes en rimpels. Daarnaast beschermt een zonnebril de huid rondom je ogen tegen schadelijke uv-stralen”, aldus Batra.

5. Je drinkt door een rietje

Voor je tanden is het misschien beter om door een rietje te drinken, maar voor je huid niet. Tijdens het drinken span je je lippen aan, waardoor er zich eerder lijntjes gaan vormen rondom je mond. “Die rimpels kunnen erg diep worden en maken je op slag ouder”, stelt dermatoloog Debra Jaliman. Het is dan ook beter om direct uit je glas of blikje te drinken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Popsugar
Beeld | iStock

Ook interessant