Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Beschadigd haar? 5 tips!

beschadigd-haar.jpg

Als je geverfd haar hebt, te vaak de föhn op je lokken zet of een grootgebruikster bent van de steil- of krultang, dan is de kans groot dat je haar beschadigd is. Margriet geeft vijf tips om beschadigd haar te herstellen.

1. Knippen

Droge en gespleten punten verdwijnen als sneeuw voor de zon als je ze laat afknippen. Simpel maar super effectief tegen beschadigd haar.

2. Wassen

Elke dag je haar wassen is prima als je shampoo’s gebruikt die mild zijn voor je haar en die bij voorkeur hydraterende ingrediënten bevatten. Je kunt ook proberen je haren om de paar dagen te wassen om je lokken te sparen.

3. Conditioner

Vergeet nooit de conditioner na het wassen van je haar! Conditioner houdt je haar glad, gezond en mooi. Je kunt ook eens kiezen voor een conditoner behandeling bij je kapper.

4. Goede föhn

Haarstylingtools van kwaliteit kunnen verdere beschadigingen aan je haar tegen gaan. Investeer dus in goede kammen en borstels, een goede föhn en andere tools, het liefst met ceramische platen.

5. Stylingtips

Om beschadigd haar te voorkomen, zet je de föhn altijd op een lage stand en houd je hem niet al te dicht op je lokken. Voor het gebruik van een steiltang gebruik je altijd een beschermende spray. Zet zo’n tang nooit hoger dan 175 graden. En, heel belangrijk, kam je haar nooit als het nog nat is!

Ook interessant