Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit is dé wastip voor als je snel last hebt van vet haar

vet-haar-wastip.jpg

Je wast het al je hele leven, maar zelfs op dat gebied valt er nog wat bij te leren. Onlangs ontdekten we een handige tip voor als je meer volume wilt. En ook als je snel last hebt van vet haar kan de manier waarop je je shampoo gebruikt een wezenlijk verschil maken. 

Om te voorkomen dat je haar snel vet wordt, kun je het beter niet al te vaak wassen. Als je hoofdhuid vaak in aanraking komt met shampoo, gaat die in hoger tempo natuurlijke oliën aanmaken. Dit zorgt ervoor dat je haar sneller vies wordt. En dat zorgt er alleen maar voor dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt: vaker wassen is ook vaker vet haar.

Twee shampoos voor één kapsel

Wat je volgens Hollywood-kapper Jen Atkin moet doen, is je haar met verschillende soorten shampoo wassen. Één favoriete shampoo is dus niet genoeg. “Niemand denkt eraan. Maar vooral wanneer je als vrouw te maken hebt met haar dat snel vet wordt, zul je twee verschillende shampoos moeten gebruiken,” legt de kapper uit op cosmopolitan.com. “Dit is nodig omdat de haaraanzet en haarpunten enorm van elkaar verschillen, zeker als je langer haar hebt.”

Aangepakt tot in de puntjes

De ‘fout’ die veel vrouwen maken, is een shampoo uitkiezen op basis van de conditie van de haarpunten. Het probleem is alleen dat de uiteinden vaak een stuk droger zijn dan de haaraanzet, en een hydraterende shampoo – speciaal voor droog en beschadigd haar – je hoofdhuid alleen maar sneller vet maakt. “Voor de punten kun je het best een hydraterende shampoo gebruiken, terwijl je de aanzet beter kunt wassen met een reinigende clarifying shampoo, “aldus Atkin. Deze laatste zuivert de hoofdhuid grondig. “Begin met het wassen van de haaraanzet en was vervolgens de punten met een andere shampoo voor het gewenste resultaat.”

Bron | nsmbl.nl
Beeld | iStock

 

Ook interessant