Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Niet tevreden? Zó verwijder je gellak makkelijk zelf

gelnagellak-verwijderen.jpg

Niet tevreden met je gellak, maar durf je niet meer terug naar de nagelsalon? Of ben je thuis aan de slag gegaan met lakken, maar ben je niet blij met het resultaat? Geen paniek: zó verwijder je zelf makkelijk je gellak. 

Of je nou niet meer terug durft of je geld wil besparen, je kunt je gelnagellak ook zelf verwijderen. 

Nagellakremover en aluminiumfolie

Voor deze optie heb je het volgende nodig: een nagelvijl, nagellakremover, watjes en aluminiumfolie. Zorg dat je nagellakremover hebt met aceton en maak alvast kleine stukjes van het aluminiumfolie. Dat scheelt je een hoop gepriegel als je als je eenmaal bezig bent. Vijl je nagelbed eerst voorzichtig tot de glans van je gel nagellak verwijderd is. Doordrenk de helft van een watje met nagellakremover en legt dit volledig over je nagel heen. Vervolgens pak je dit in met een stukje aluminiumfolie, zo strak dat het niet meer heen en weer kan bewegen. Dit moet je ongeveer twintig tot dertig minuten laten zitten. Als het goed is verwijder je de gel nagellak hierna met gemak. 

Lees ook: 5 tips voor mooie nagels

Geen aceton?

Gebruik je liever geen aceton? Of heb je het simpelweg niet in huis, dan kun je ook nagellakremover gebruiken zonder. Je kunt in dit geval een bakje warm water vullen met een beetje afwasmiddel. Hier voeg je nog een theelepel zout aan toe. Leg je handen vervolgens twintig minuten in dit bakje om de gelnagellak los te laten weken. Het vergt wat geduld, maar als het goed is laat de lak hierna gemakkelijk los. 

Geen aluminiumfolie?

Heb je wel nagellakremover met aceton in huis, maar ontbreken de aluminiumfolie en watjes? Dan kun je je nagels ook laten weken in een badje van aceton. Dit gaat een beetje op gevoel. Kijk wanneer de lak los begint te laten, en je kunt vervolgens voorzichtig proberen de gellak te verwijderen. Doe dit wel rustig, want als je te snel wilt kun je je nagels beschadigen. 

Nazorg 

Bij alle bovenstaande methodes geldt dat je handen na al dat weken wel wat liefde kunnen gebruiken. Smeer je handen en nagels daarom na dat je de gellak hebt verwijderd goed in met een lekkere crème.  Je kunt hiervoor zelfs een speciale nagelcrème gebruiken. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron|NSMBL
Beeld|iStock

Ook interessant