Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Wat is het verschil tussen dag- en nachtcrème?

verschil-dag-en-nachtcreme.jpg

Dag- en nachtcrème: grote kans dat je ze beide trouw gebruikt. De dagcrème smeer je ’s ochtends op en de nachtcrème gebruik je voor het slapengaan. Maar wat is het verschil tussen die twee? Kun je dagcrème ook ’s nachts gebruiken en andersom? Wij zochten het voor je uit.

Er zit maar een klein verschil in, maar dat is toch erg belangrijk.

Dagcrème

Dagcrème heeft twee hoofdfuncties: het beschermt de huid en houdt vocht vast. De crème heeft een SPF (Sun Protection Factor) die de huid tegen uv-straling beschermt. Daarnaast voorkomen de bestandsdelen in de crème dat het vocht uit je huid ‘verdwijnt’. Als bonus zorgt de crème er nog voor, dat je huid frisser en strakker wordt. Een voordeel van dagcrème is, dat snel intrekt en niet vet is.

Nachtcrème

Nachtcrème heeft een herstellende en vernieuwende functie. De ingrediënten in de crème laten de huid sneller werken, waardoor littekens sneller vervagen en de huid herstelt. Nachtcrème heeft vaak een volle structuur, waardoor de huid goed wordt gevoed,. Het betekent wel, dat de crème minder snel intrekt.

Het verschil

Het grootste verschil tussen de twee crèmes is, dat er in dagcrème wel een SPF zit en in nachtcrème niet. Als je overdag nachtcrème gebruikt, ben je dus niet beschermd tegen uv-straling, maar dat kun je eventueel oplossen door een aparte SPF (zonnebrandcrème) aan te brengen. Gebruik je ’s nachts dagcrème? Dan heb je minder werkzame stoffen die je huid vernieuwen en herstellen. Als jouw huid die werkzame stoffen niet nodig heeft, omdat hij zichzelf goed herstelt, dan kun je in principe gewoon dagcrème gebruiken. Wel kun je dan het best een dagcrème gebruiken zonder SPF.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron: Beautylab.nl
Beeld: iStock

Ook interessant