Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Geen wijn, geen koffie, maar dít drankje zorgt het meest voor verkleuring van je tanden

dit-drankje-zorgt-het-meest-voor-verkleuring-van-je-tanden.jpg

Witte tanden staan voor veel vrouwen hoog op het (beauty)lijstje, maar al het eten en drinken dat we dagelijks naar binnen stoppen kan dat behoorlijk tegenwerken. En het ene drankje zorgt nog meer voor verkleuring van je tanden dan het andere.

Vaak wordt gedachte dat koffie en rode wijn de grootste boosdoeners zijn op het gebied van verkleuring van je tanden. Maar een ander drankje blijkt het ergst.

Verkleuring van je tanden

Thee zorgt namelijk het allermeest voor verkleuring van je tanden. Hoe dat komt? Tandarts Inna Chern legt uit aan Well+Good dat dat komt door de hoge concentratie tannine die erin zit. Maar niet iedere theesoort laat eenzelfde laagje achter op je gebit, dat hangt uiteraard af van de hoeveelheid tannine in de thee. Dat verschilt ook weer per theemerk, maar over het algemeen hebben zwarte thee en Chinese oolongthee de meeste tannine.

Tannine

Groene thee bevat minder tannine, en veel soorten kruidenthee zijn er zelfs helemaal vrij van. Zo bevatten de meeste cafeïnevrije theesoorten of kruidenthee zoals gember, kamille, jasmijn en hibiscus geen tannine.

Verkleuring voorkomen

Maar dat zwarte thee en oolong er wel meer van bevatten, betekent uiteraard niet dat je het niet meer moet drinken. Thee heeft namelijk ontzettend veel voordelen voor je gezondheid. Daarnaast zijn er meerdere dingen die je kunt doen om de verkleuring van je tanden door thee tegen te gaan:

  • Drink water of poets je tanden als je thee met veel tannine hebt gedronken
  • Voeg een beetje melk toe aan je thee
  • Drink thee door een rietje

Meer lezen over thee doe je hier:
Hoe gezond is thee écht? Dit zijn de positieve en mogelijk negatieve effecten
Déze theesmaak kun je het beste drinken, volgens je sterrenbeeld
Waarom je thee nooit in de magnetron zou moeten opwarmen
Kun je ’s ochtends beter gaan voor een kop koffie of een kop thee?

Bron | Well+Good
Beeld | Getty Images

Ook interessant