Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Je haar droog of nat borstelen? Dit zijn de vijf meestvoorkomende badkamerfouten

badkamerfouten.jpg

Geniet jij met deze koude temperaturen ook iedere dag enorm van die lekkere warme straal onder de douche? Grote kans dat je vaste badkamerrituelen hebt, want voor de meeste mensen is een douchebeurt niet meer dan een automatisme.

Maar ook bij dingen die je al je hele leven dagelijks doet, gaat het nog weleens mis. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande badkamerfouten?

1. Hete kraan

Eén van de meest voorkomende badkamerfouten is dat we de thermometer tijdens het douchen te hoog opschroeven. Want hoewel zo’n hete plens water natuurlijk heerlijk aanvoelt, is het echt funest voor je huid. Heet water zorgt er namelijk voor dat je huid sneller uitdroogt, waardoor je last kan krijgen van jeuk en eczeem. Wil je dit vermijden? Zorg dan dat de thermometer niet boven de 38° C uitkomt.

2. Vaker dan nodig

Niet alleen het hete water kan jouw huid tijdens het douchen flink beschadigen, ook wanneer je te veel tijd doorbrengt onder de douche, beschadigt je huid. Probeer je douchesessies daarom te beperken tot tien minuten en minimaliseer het aantal douchebeurten. Als je amper gezweet hebt, is het bijvoorbeeld echt niet nodig om je elke dag helemaal te douchen. Even een fris washandje langs je oksels en voeten is dan in principe voldoende. En heb je snel last van vet haar? Dan is dat waarschijnlijk een teken dat je je haar te vaak wast. Door het wassen van je haar verwijder je namelijk alle beschermende talg van je hoofdhuid. Je lichaam gaat daardoor extra aanmaken om dit tekort aan te vullen, waardoor je haar snel vet wordt.

3. De juiste volgorde

Naast bovenstaande badkamerfouten hanteren veel mensen de verkeerde volgorde van het juist inzepen van je lichaam. Net als in het huishouden, kun je ook je lichaam het beste reinigen door van boven naar onder te werken. Je kunt dus het beste beginnen met het wassen van je haar, daarna reinig je je gezicht. Zo voorkom je dat eventuele resten uit je haar op je gezicht blijven plakken en zo voor acné kunnen zorgen. Vervolgens was je de rest van je lichaam naar beneden toe. Scheren kun je het beste aan het eind van je douchebeurt doen. Door de warmte van het water zijn je haarzakjes geopend, waardoor je grondiger kunt scheren en minder snel last hebt van een droge huid.

4. Vervangen van spons/washandje

Gebruik je tijdens het wassen van je lichaam vaak een spons of een washandje? Zorg dan dat je deze tijdig vervangt. Doe je dat niet, dan maak je je huid namelijk eerder vuil dan schoon. Synthetische sponzen moeten daarom na acht weken worden vervangen. Een washandje kun je beter na één wasbeurt al in de wasmand gooien.

5. Nat haar? Wacht met borstelen

Ook het moment waarop je je haar borstelt staat in de lijst van veel voorkomende badkamerfouten. Want wist je dat het echt super slecht is voor je haar om je haar te borstelen wanneer het nog nat is? Vochtig haar is namelijk zwaar en heel fragiel, waardoor het snel afbreekt. Kam je haar dus nooit wanneer je onder de douche staat en wacht met borstelen tot je het hebt geföhnd.

Lees ook

Water in je oor na het douchen? Waarom je dan nooit met je hoofd moet schudden 

Bron| Goedgevoel
Beeld| iStock

Ook interessant