Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Van geverfd haar terug naar je eigen haarkleur? Zo pak je dat aan

van-geverfd-haar-terug-naar-je-eigen-haarkleur-zo-doe-je-dat.jpg

Heb je je haar geverfd, maar wil je wel weer terug naar je eigen haarkleur? Dan hoef je gelukkig niet eindeloos lang met een uitgroei rond te blijven lopen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. 

Heb je als brunette even gekeken of blondines inderdaad meer fun hebben, maar ben je het nu wel zat? Zó kom je weer bij je eigen haarkleur uit.

Van geverfd haar terug naar je eigen haarkleur? Knip het eruit

Echt je originele eigen haarkleur weer terugkrijgen nadat je je haar geverfd hebt, is best een lastige klus. De meest natuurlijke manier, waarmee je je haar ook niet extra beschadigt, is door de schaar erin te zetten. Hoe korter je haar, hoe sneller je weer helemaal terug bent bij je eigen haarkleur. Inspiratie nodig? Dit zijn de mooiste korte kapsels van dit moment. 

Als je de schaar erin laat zetten, kun je er ook voor kiezen om meteen een pony te laten knippen. Dit zorgt er namelijk voor dat je uitgroei beter past bij de rest van je coupe. 

Haarproducten 

Als je goed op weg bent om van je geverfde haar weer terug te komen naar je eigen haarkleur, is het natuurlijk zonde om tussentijds de boel te blijven verven. Probeer daarom de uitgroei of het kleurverschil eerst te verbloemen met haarproducten. Je kunt bijvoorbeeld een zilvershampoo gebruiken om je haar iets op te lichten en het minder geel te maken. En er bestaan ook ander shampoos die je haar iets donker of juist lichter kunnen kleuren.

Dit werkt wel alleen als je eigen haarkleur niet te ver van je geverfde kleur afligt. Van blond naar bruin of andersom ga je met een beetje shampoo niet wegwerken. Er bestaan ook uitgroeispray’s en poeders waarmee je tijdelijk de uitgroei kunt verbloemen. Een spray werkt het beste op grote stukken, en een poeder kun je beter op kleine stukken uitgroei gebruiken. 

Hightlights en lowlights 

Mocht je het kleurverschil echt geen gezicht vinden en het niet kunnen laten om het tussentijds toch te verven, dan kun je het beste voor highlights of lowlights gaan. Zo hoef je niet meteen je hele haar te verven en werk je langzaam naar je eigen kleur terug, terwijl de uitgroei iets minder opvalt.

Lees ook: Lowlights versus highlights: wat is het verschil?

Verven 

De laatste oplossing om je geverfde haar weer terug naar je eigen haarkleur te brengen, is door het toch tussendoor te verven. Je kunt hierbij kiezen voor een haarkleur die al zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur ligt. Heb je geblondeerd haar, en wil je terug naar je eigen donkere haarkleur? Dan raadt Marriët Gakes, kleurspecialist van SalonB aan Trendstyle aan om het voorzichtiger aan te pakken en tenminste één tint minder donker te gaan dan dat je in je hoofd had. 

Je kunt het verven van je haar het beste aan een kapper overlaten, aangezien je je lokken met haarverf behoorlijk kunt beschadigen. Daarnaast is het soms nodig om je haar eerst te pre-pigmenteren, omdat kleur anders te warm kan worden of zelfs groen kan uitslaan.

Is je eigen haarkleur inmiddels grijs, en ben je er klaar mee om dit steeds te verven? Vraag ook dan de kapper om advies om een zo natuurlijk mogelijke overloop te creëren. Daarbij kun je het beste met een uitgroei van zes weken naar de kapper gaan. 

Bron | Glamour, Beautify, Trendstyle
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant