Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Met dit trucje blijft je nagellak echt veel beter zitten

zo-blijft-je-nagellak-veel-beter-zitten.jpg

Annuleer de manicure afspraak van deze week maar, vanaf nu lak jij je nagels weer zelf, mét professioneel resultaat. Met dit trucje blijft je nagellak namelijk veel beter zitten. 

Uiteraard start iedere lakbeurt met het klaarmaken van je nagels voor de grote onderhoudsbeurt. Een kleurtje op je nagels doen houdt namelijk veel meer in dan het aanbrengen van het lakje zelf.

Waar begin je?

Net als bij een professionele manicure, begint ook jouw manicure met het knippen van je nagels tot de gewenste lengte. Zorg ervoor dat je het grootste deel van je nagels knipt, in plaats van vijlt.  Door je nagels te vijlen scheuren ze makkelijker. Maak hierbij gebruik van de 90-10 regel, waarbij je 90 procent van je nagels afknipt en 10 procent bijvijlt. Zit er nog ‘oude’ lak op je nagels? Knip en vijl ze dan vóórdat je de oude nagellak er afhaalt. Hierdoor kun je namelijk veel beter de gewenste vorm en lengte van de nagel vaststellen.

De nagellak truc

Nadat je nagels zijn geknipt en gevijld haal je met een nagellak remover restanten oude lak van je nagels af. Heb je geen nagellak op je nagels, bewerk ze dan toch even snel met een laagje remover. Hiermee verwijder je namelijk ook huid eigen oliën of vuil en oliën van buitenaf van je nagels. De truc is om daarna je nagels niet meer aan te raken. Doe je dit wel, dan vorm je automatisch weer een laagje olie op je nagel waardoor de lak minder goed hecht en dus sneller afbrokkelt.

Bron | PureWow
Beeld | iStock

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant