Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

De driesecondenregel en nóg 5 tips voor een zuivere huid

6-geheimen-voor-een-zuivere-huid.jpg

Een zuivere huid is niet voor iedereen weggelegd. Heb je al tal van beautyproducten geprobeerd, maar blijft het gewenste resultaat uit? Lees dan snel verder. Dit zijn namelijk de zes échte hulpmiddeltjes voor een zuivere huid.

En één ding kunnen we alvast onthullen: het is makkelijk uit te voeren en het kost je weinig extra tijd.

1. Maak je telefoon regelmatig schoon

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook je telefoon kan de reden van je onzuivere huid zijn. Als je belt, komt je huid in contact met de bacteriën die zich hebben verzameld op je scherm. Maak daarom regelmatig je telefoon schoon met antibacteriële doekjes. Je kunt er ook voor kiezen om oortjes te dragen of om de luidspreker aan te zetten.

2. Drink voldoende water

Hoe meer water je drinkt, hoe gezonder je huid wordt. Wallen worden vaak veroorzaakt doordat je lichaam water vasthoudt. Meer water drinken of koude komkommerschijfjes helpen je dit probleem op te lossen. En met behulp van water, voer je de afvalstoffen in je lichaam weg.

3. Verschoon regelmatig je kussensloop

Hoogstwaarschijnlijk maak je elke dag je gezicht schoon en hydrateer je het. Toch is de kans groot dat je met een ander resultaat wakker wordt, dan waar je op had gehoopt. Oorzaak: je wast je kussensloop niet vaak genoeg. Om er zeker van te zijn dat al het vuil weg is, verander of was je je kussensloop daarom het best elke week, of misschien zelfs vaker.

Lees ook: Last van een onrustige huid? Deze 4 kruiden kunnen je uit de brand helpen

4. Doe regelmatig een schoonheidsslaapje

Het klinkt als een cliché, maar het houden van een schoonheidsslaapje werkt echt. Slechts enkele uren (minder) slaap heeft al invloed op hoe je eruit ziet. Dus draai je, als het kan, nog maar eens een keer extra om als die vervelende wekker weer gaat.

5. De driesecondenregel

Dit Koreaans beautyritueel leert ons dat je binnen drie seconden na het schoonmaken van je huid, je gelijk beautyproducten aan moet brengen. De reden is heel simpel. Een natte of vochtige huid absorbeert je producten beter, waardoor de actieve ingrediënten in je dagcrème of serum beter hun werk kunnen doen.

6. Beweeg voldoende

Door te bewegen, verbetert je de bloedsomloop en breng je meer zuurstof naar je huid. Denk maar eens aan die gloed op je gezicht na een intense work-out. Probeer daarom drie keer per week jezelf in het zweet te werken. Sporten verlaagt niet alleen je stressniveau, maar helpt je ook om beter te slapen, wat ook cruciaal is voor een stralende huid.

Met dit wake-uplight word je makkelijker, frisser en energieker wakker. Nu met 45 procent korting in de Margriet Shop

 

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goedgevoel
Beeld | iStock

Ook interessant