Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Tips: waxen voor een gladde huid

wax-je-glad.png

Steek je benen in een zomers jurkje, tover zonder zorgen je badpak tevoorschijn en gooi je armen in de warme buitenlucht. Kortom, ga onbehaard (en dus onbezorgd!) de zomer tegemoet: wax je glad.

 

wax je gladWat is waxen?
Waxen, ook wel harsen genoemd, is een ontharingsmethode waarbij de wortels van haar worden verwijderd. De haren komen minder snel terug en veel zachter. Waxen is uiteindelijk fijner dan scheren of een ontharingscrème. Ook worden er dode huidcellen verwijderd, waardoor de huid gladder en zachter wordt. Het klinkt easy, maar dat is het niet. Deze kunst kun je nog altijd het best overlaten aan de pro’s.

 

Tips vóór en na het waxen

 

 1. Scheer je weg
  Het is niet verstandig om de oksels, beken of bikinilijn vlak voor een waxbeurt te scheren.  De wax of hars pakt namelijk velen malen makkelijker op langere haartjes dan op stoppels. Het is niets om je voor te schamen. Vrouwen in de salon zien tientallen behaarde vrouwen per week. Niets om je voor te schamen!
 2. Smeersels
  Ga niet vóór een waxbeurt met smeersels in de weer. Wanneer de huid vettig is hecht de wax minder goed. Voor het mooiste resultaat dus even de bodylotion laten staan. Wel kun je na het waxen smeren met een parfumvrije crème.
 3. Relax, take it ea-ea-sy
  Probeer – zo goed als dat kan – te ontspannen. Geen zorgen, adem een paar keer diep en ga relax je waxbeurt tegemoet. Dit helpt echt!
 4. Pamper de huid
  Is je huid erg gevoelig na het waxen? Strooi een beetje babypoeder op de gladde zones of leg een warme handdoek op je huid.

 

Veel zon, zee en strandplezier!

Psst.. en vergeet niet je goed in te smeren, voor een gezonde zomerse glow.

BewarenBewaren

Ook interessant