Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Rosacea, wat kun je er tegen doen?

rosacea-behandelen.png

Heb jij last van rosacea? Je bent niet de enige. Naar verluidt heeft ruim een miljoen mensen hiermee te maken. Behalve dat deze huidaandoening voor veel jeuk en een branderig gevoel zorgt, kan het je ook behoorlijk onzeker maken. Vooral als je alles al geprobeerd hebt en inmiddels radeloos bent. Geeft de moed niet op, want er zijn wel degelijk producten op de markt die rosacea kunnen aanpakken. 

 

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die vooral voorkomt bij mannen en vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar. Het wordt gekenmerkt door roodheid, jeuk, irritatie en een brandend gevoel. Vooral op de neus, wangen, mond, kind en rondom de ogen komt het voor. De onderliggende oorzaak van rosacea is onbekend, maar vaak spelen bacteriën een rol. Bacteriën, zoals de zogeheten Staphylococcus aureus-bacterie, kunnen ontstekingen veroorzaken en symptomen van rosacea verergeren.

Hoe ontstaat rosacea?

Rosacea begint meestal met een soort blozende roodheid in het gezicht, die lijkt op verbranding door de zon. Deze beginnende roodheid kan worden verergerd door onder meer:

  • hitte of kou
  • emotionele stress
  • zonlicht
  • warm drinken
  • gekruid voedsel
  • alcohol

De huid is zeer gevoelig voor deze factoren. Veel rosacea-patiënten die daaraan worden blootgesteld, ervaren een stekend, brandend of jeukend gevoel. Op de roder geworden delen van het gezicht kunnen dan puistjes, ontstekingen en bultjes ontstaan die wekenlang kunnen blijven. Als de genoemde factoren worden vermeden, kunnen de rosacea-symptomen zoals roodheid en irritatie verminderen.

Als je langer last hebt van rosacea, kan een permanente roodheid van de gezichtshuid ontstaan. Hierbij verschijnen zichtbare kleine bloedvaatjes onder de huid van de wangen of het voorhoofd, de neus en kin en rond de ogen.

Hoe kun je rosacea behandelen?

Juiste voeding
Met voeding kun je al veel bereiken. Vooral vette vis, zoals makreel en haring, is goed voor je huid. Deze producten bevatten veel omega 3 vetten, die bekend staan om hun ontstekingsremmende werking. Daarnaast zijn kleurrijke groentes en fruit ook goed. Denk aan abrikozen, mango’s, spinazie en wortels.

Antibiotica
Artsen schrijven ook vaak antibiotica’s voor, zoals Rozex en Metronidazol. Deze middelen  kunnen helpen maar geven soms ook bijwerkingen en resistentie kan optreden.

Slechte bacteriën doden
Om de huid te kalmeren, de jeuk en het brandend gevoel te verlichten en de roodheid, bulten en puistjes te verminderen, kun je ook Gladskin Rosacea proberen. Dit is een medisch hulpmiddel dat zich alleen richt op de slechte bacteriën, in medische termen de Staphylococcus aureus bacterie genoemd. Deze bacterie is verantwoordelijk voor de meerderheid van alle bacteriële infecties op de huid. Bij mensen met rosacea blijkt het aanpakken van uitsluitend deze ongewenste bacterie al resultaat op te leveren. Gladskin is te koop bij de apotheek, huidspecialist en www.gladskin.com

Tijdens het gebruik van de Gladskin Rosacea producten worden de goede bacteriën juist met rust gelaten en de slechte bacteriën gedood door het eiwit Staphefekt™. Dit vormt een belangrijk verschil met veel andere middelen, omdat de gezonde huidflora intact blijft. Door de gerichte aanpak van alleen slechte bacteriën kunnen ontstekingen voorkomen worden en roodheid, pukkeltjes en irritatie verminderen. De huid kan zich weer op natuurlijke wijze herstellen.

Het is daarom raadzaam om bij chronische huidaandoeningen, waarbij de aanwezigheid van S. aureus een rol kan spelen, als eerste Gladskin in te zetten. Omdat Gladskin alleen de S. saureus bacterie aanpakt, zal Gladkin Rosacea helaas geen effect teweeg brengen als deze bacterie geen rol speelt.

 

gladskin-rosacea

Hoe gebruik je Gladskin Rosacea?

Voor een goede werking is het wel van belang dat je Gladskin Rosacea op de juiste manier gebruikt.

  • Gebruik Gladskin Rosacea consequent twee- tot driemaal daags: ’s ochtends en ’s avonds op een huid die vrij is van andere middelen, zoals crèmes of poeders.
  • Breng Gladskin Rosacea aan op en rond de rosacea-plekken. Dik aanbrengen is niet nodig.
  • Laat dit minimaal 5 minuten inwerken.
  • Daarna kun je eventueel je dagelijkse verzorgingsproducten gebruiken.

Tip: Als je een droge huid hebt, dan kun je Gladskin Rosacea Cream gebruiken. Als je een normale of vette huid hebt, kun je de Gladskin Rosacea Gel gebruiken. Gladskin heeft ook de Daily Care Cream ontwikkeld voor de droge huid. Dit is een vochtregulerende crème en voorkomt een droge huid en een trekkerig gevoel.

>> Kijk voor meer informatie op gladskin.com. Actuele feedback van gebruikers vind je op  gebruikersreviews.gladskin.com

[customfield]meetpixel[/customfield]

Ook interessant