Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo voorkom je droge, pijnlijke nagelriemen deze winter

pijnlijke-nagelriemen-winter.jpg

Niet alleen je huid krijgt het in de wintermaanden flink te verduren, ook je nagels kunnen het zwaar hebben. En dan vooral je nagelriemen. Heb jij in de winter ook vaak last van droge, pijnlijke nagelriemen? Dan hebben we een paar handige tips. 

Aangezien het geheim voor mooie, gezonde nagels goed verzorgde nagelriemen zijn, is het goed om die extra aandacht te geven.

Pijnlijke, droge nagelriemen in de winter

Zodra het kouder wordt, kun je dit vaak aan je huid, haar en nagels merken. En vooral je nagelriemen kunnen in de winter extra droog worden en pijn doen. Aan Huffpost legt dermatoloog Neera R. Nathan uit dat dit komt doordat in de huid normaal gesproken hyaluronzuur zit, dat helpt om vocht vast te houden en de huid te hydrateren. Dat zuur zit meestal in de tweede laag van de huid, maar je nagelriemen hebben die tweede laag niet. Hierdoor drogen ze makkelijker uit, zijn ze gevoeliger en kunnen ze ook pijnlijk aanvoelen. 

Gezonde nagelriemen, gezonde nagels

Voor de gezondheid van je nagels is de gezondheid van je nagelriemen heel belangrijk. Als je nagelriemen droog zijn dan kunnen je nagels namelijk sneller beschadigen en breken. Zie je witte lijnen in je nagelbed? Dat is een teken dat je droge nagelriemen hebt. 

Vatbaar voor infecties 

Zijn je nagelriemen beschadigd? Dan ben je volgens dermatologische chirurg Dendy Engelman vatbaarder voor infecties. Zo zijn nagelriemen met een schilferende huid en open nagelriemwonden niet goed in staat om je te beschermen tegen infectieveroorzakende bacteriën die de nagels kunnen binnendringen. 

Lees ook: Wil je lange nagels? Zó groeien ze een stuk sneller zonder af te breken

Nagelriemen gezond houden

Het is dus belangrijk om je nagelriemen gezond te houden en zeker in de winter kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom hebben we een paar tips op een rijtje gezet.

  • Stop met plukken, bijten en knippen

Pluk of bijt jij altijd aan de velletjes rond je nagels, nagelriemen en de omliggende huid? Leer dit jezelf dan het liefst af. Volgens Engelman kan dit ervoor zorgen dat er bacteriën in je nagel komen en kan de huid verder ontsteken. Ook het afknippen van velletjes rond je nagelriem is volgens nagelstyliste Vanessa Sanchez McCullough geen goed idee, omdat je nagelriem uit zowel dood als levend weefsel bestaat. Daardoor is de kans groot dat je de nagelriemen beschadigt. 

  • Hydrateren 

De beste oplossing tegen droge, pijnlijke nagelriemen in de winter is om ze simpelweg extra te hydrateren. Dat doe je door je nagelriemen regelmatig te voorzien van een laagje vochtinbrengende crème. Vooral na het wassen van je handen is dit belangrijk, omdat de huid anders sneller uitdroogt. 

  • Vitamines

Om je nagels en nagelriemen extra gezond te houden zou je zelfs supplementen kunnen slikken. Dermatoloog Brandon Kirsch raadt aan Huffpost vitamine D, zink en multivitaminen met biotine aan. 

Bron | Huffpost
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant