Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Tips om je haar sneller lang te laten groeien

lang-haar.jpg

Heb je al jaren kort haar, maar droom je van wat meer lengte? Om het langer te laten groeien, moet je vooral veel geduld hebben. Toch zijn er ook tips waarmee je de natuur een handje helpt. Nieuwsgierig?

1 Water drinken

Water is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je haar. Het helpt bij de opbouw van gezond, lang haar. Overdrijf het niet, maar drink met mate.

2 Voorkom beschadiging

Pas op met het gebruik van de föhn en de krul-, styling- en steiltang. Die drogen je haar uit en kunnen het beschadigen. Je haar groeit sneller als het gezonder is, anders gaat alle energie in het herstel zitten.

3 Haar borstelen

Door borstelen of kammen stimuleer je de haarzakjes en gaat je haar sneller groeien. Al heeft de hele dag kammen of borstelen natuurlijk geen zin. Twee keer per dag is voldoende!

4 Proteïnes

Een van de belangrijkste bouwstoffen voor ons haar is proteïne. Wie te weinig proteïnes eet, zit al snel met droog haar. Proteïnes vind je onder andere in vlees, eieren, melk, linzen, bonen, vis en sojamelk. Maar vergeet ook eieren niet. Met een masker gemaakt van eieren geef je je haargroei echt een boost. Spoel het wel goed uit. En dan niet met warm, maar met koud water zodat het ei niet kan gaan stollen.

5 Vitamine B

Ook vitamine B doet wonderen. Haargroeipreparaten bevatten dan ook vaak vitamine B. Maar omdat die ook in melk, graan, ei, peulvruchten,paddenstoelen, aardappelen, noten, bananen en avocado’s zit, heb je eigenlijk geen preparaten nodig.

6 Zonlicht

Helaas hebben we er geen invloed op, zeker niet in Nederland. Maar een flinke dosis zonlicht geeft ons kapsel een oppepper. Vitamine D laat ons haar sneller groeien. Niet gek dus dat het in de zomer gauw lang lijkt te worden.

7 Aloë vera

Ook zo’n wondermiddel: aloë vera. Vol vitamines, mineralen en proteïnes en goed voor de haargroei. Masseer de aloë vera daarom wekelijks in je haar, laat even intrekken en spoel vervolgens weer uit. Rozemarijn en lavendelolie hebben dezelfde werking. Niet voor niets worden deze planten ook veel gebruikt in cosmeticaproducten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | iStock

 

Ook interessant