Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

7 tips van haarstylisten aan vrouwen boven de 40 jaar

grijs-haar-ouder-worden-margriet.jpg

Als je ouder wordt, verandert je haar met je mee. Van de textuur tot en met de dikte en de natuurlijke kleur. Hoe kun je je haar zo mooi mogelijk oud laten worden?

Tegen de tijd dat je veertig wordt, kun je totaal ander haar hebben dan in je twintigerjaren. Gespleten punten, een dunner wordende haardos en grijze haren: het kan nogal frustrerend zijn. Experts geven hun beste anti-age tips voor je lokken:

1. Neem foto’s mee naar de kapper

Van kapsels die je wel en juist niet wilt. Inspiratie voor een kapsel opdoen is nu makkelijker dan ooit dankzij Instagram, Pinterest en simpelweg Google. Ook voor vrouwen die de veertig gepasseerd zijn. Als je precies aan je kapper uitlegt wat je graag wel en niet wilt met je haar, kunnen jullie samen tot een resultaat komen. Sta open voor wat de kapper jou adviseert.

2. Wees niet bang om je haar korter te laten knippen

Ben je bang om het stereotype met een kort, pittig kapsel te worden? Dat kan zonde zijn, want pixies en bobs kunnen veel goeds doen voor je gezichtsvorm. Korte kapsels kunnen je botstructuur mooi benadrukken. Als je voor een kort kapsel gaat, sla dan ook meteen een flesje droogshampoo in. Zeker met een kort kapsel is het namelijk niet nodig om je haar zo vaak te wassen.

3. Probeer eens een pony uit

Wil je liever toch nog niet voor zo’n kort kapsel gaan? Als je de veertig aantikt, hoef je natuurlijk zeker niet meteen voor kort haar te gaan. Je kunt beter kijken naar wat het best bij jouw gezichtsvorm, haartype en botstructuur past. Een pony laat je er al snel jonger uitzien. Al is het alleen omdat het de rimpels op je voorhoofd bedekt…

4. Föhn je haar goed

Ga als je de veertig gepasseerd bent voor producten die extra volume geven, adviseren haarexperts. Je haar wordt namelijk steeds dunner. Ook kun je met föhnen optisch al volume creëren, door je haar op te tillen tijdens het föhnen. Zo wordt je haaraanzet ook goed droog, waardoor het bovenop je hoofd niet zo plat blijft. Ook een krulborstel is geen overbodige luxe: dan föhn je het volume er zó in. Smeer van tevoren wel een goed, tegen hitte beschermend haarproduct in.

5. Gebruik serums en haarmaskers

Meer dan vroeger, is het nu een goed plan om regelmatig een serum of haarmasker in je haar te smeren. Je haar is poreuzer dan vroeger, dus kan ook meer verzorging gebruiken om de glans erin te houden. Ouder wordend haar kan er nog steeds jong en gezond uitzien zolang je het goed hydrateert.

6. Breng highlights en/of een warme kleur in je haar aan

Naarmate je ouder wordt, trekt de natuurlijke blos ook wat meer uit je gezicht. Door je haar in een warme tint te dopen, breng je die gezonde kleur in je gezicht wat meer terug. In plaats van asblond, kun je beter voor een kleur gaan met wat meer roodtint erin. Dit kan ook als je al volledig grijs bent. Laat wat zachtere, gouden tonen in je haar aanbrengen. Als brunette kun je proberen om een tint lichter te gaan of warme highlights aan te laten brengen. Donker haar kan je namelijk ook ouder doen lijken.

7. Slik supplementen 

Inmiddels barst het ook van de supplementen die voller, dikker haar beloven. Haaruitval kan veroorzaakt worden door een tekort aan ijzer en vitamine D. Ook wordt er gezegd dat vitamine B de groei van je haar en nagels stimuleert. Daar is al veel onderzoek naar gedaan, maar ieder mens is anders en dat geldt ook voor ieders haaruitgroei. Overleg bij twijfel over het slikken van bepaalde vitaminen met je huisarts.

Bron | Byrdie
Beeld | iStock

Ook interessant